ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ-ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΑΜΕΑ ΙΩΑΝΝΗ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗ

Μ ε την δέουσα σοβαρότητα που διακρίνει τον Πρόεδρο του κόμματος ΑΜΕΑ κ. Κοντογιάννη στέλνει μήνυμα προς λήψη μέτρα από τους συμπολίτες μας .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ : 

Έκτακτα μέτρα πρόληψης από τον κορονοϊὸ για κάθε κοινωνική ομάδα ανθρώπων λαμβάνονται καθημερινά από την ώρα της εμφάνισης του ιού , αλλά εδώ δημιουργούνται κάποιες απορίες…
Δεν έχω ακούσει να λαμβάνονται σοβαρά μέτρα στήριξης για αστέγους ! Οι άστεγοι αποτελούν μια από τις πιο ευάλωτες και ευπαθής ομάδες γιατί έχουν βεβαρυμμένο ιατρικό ιστορικό , καθώς επίσης δεν έχουν πρόσβαση σε μονάδες υγείας αλλά ούτε και τα στοιχειώδη για την σωματική τους υγιεινή . Το θέμα προαπαιτεί την ευαισθητοποίηση της πολιτείας αλλά και του καθενός μας . Θα πρέπει να θωρακίσουμε τους ανθρώπους αυτούς λαμβάνοντας μέτρα υγιεινής, μοιράζοντας τους μάσκες , αντισηπτικά , σαπούνια και συσκευασμένη τροφή ,ενημερώνοντας τους ,απολυμαίνοντας τους χώρους φιλοξενίας αστέγων και τις δομές εξυπηρετήσεως τους αλλά όχι μόνο στους ωφελούμενους των κοινωνικών δομών αλλά σε όλους ανεξαίρετος, Τα ίδια μέτρα θα πρέπει να παρθούν ακόμα και στις δομές φιλοξενίας μεταναστών και αιτούντων ασύλου.
Επίσης δεν άκουσα να λαμβάνονται μέτρα για υπερήλικες , μοναχικούς ανθρώπους που έτσι και αλλιώς ανήκουν στις ευπαθής ομάδες ποιος θα τους εξυπηρετεί, ποιος θα τους παρέχει τα αναγκαία αφού συνεχώς όλοι μας φωνάζουμε πολύ σωστά ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ….
Ίσως το κράτος θα πρέπει αυτή τη στιγμή να δείξει το κοινωνικό του πρόσωπο μέσω του Κέντρου Αλληλεγγύης με πιο δραστικούς και αμέσους τρόπους …