Κ.Νοτοπούλου για Μετρό κ αρχαία-Βενιζέλου : «Αντί να ζητάμε ρήτρες από τον εργολάβο , ο κ. Μητσοτάκης θα διεκδικήσει εκατομμύρια για αποζημιώσεις και αναπαράγει τα ψέματα που τον τάισαν οι Σιμόπουλος, Ζέρβας, Τζιτζικώστας και Ταχιάος».

Για κίνδυνο της πόλης μετά την απόφαση της κυβέρνησης να αποσπάσει και στη συνέχεια να επανατοποθετήσει τις αρχαιότητες στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης έκανε λόγο η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη η βουλευτής και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» «ήρθε ο κ. Μητσοτάκης στην ΔΕΘ και πάθαμε όλοι πλάκα, διότι ανακοίνωσε ότι το Μετρό θα παραδοθεί το 2023 χωρίς καμία τεκμηρίωση».

«Αντί να ζητάμε ρήτρες από τον εργολάβο , θα διεκδικήσει εκατομμύρια για αποζημιώσεις» πρόσθεσε κατηγορώντας τον Πρωθυπουργό πως αναπαράγει τα ψέματα «που τον τάισαν οι Σιμόπουλος, Ζέρβας, Τζιτζικώστας και Ταχιάος».

«Δεν υπάρχει μελέτη για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων, το λένε και οι ίδιοι» τόνισε η κ. Νοτοπούλου υποστηρίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρνει καθυστέρηση του έργου και αποζημιώσεις στους εργολάβους, μια απόφαση όπως είπε «χωρίς προμελέτη, χωρίς χρονοδιάγραμμα, χωρίς κόστος».

ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΗ – ΔΗΛΩΣΕΙΣ 

Κ.Νοτοπούλου  « Ο κ. Ζέρβας δεν είναι εκπρόσωπος των εργολάβων αλλά εκπρόσωπος της πόλης».

«Αντί να υπερασπιστεί  το συμφέρον της πόλης και αυτή τη στιγμή είναι να συνεχιστεί το μετρό και να παραμείνει και το μετρό και τα αρχαία.Ο κ. Ζέρβας  να υιοθετήσει το συμφέρον ποιανού» . «Δυστυχώς ακούσαμε τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει το σταμάτημα του μετρό».

Η κα. Νοτοπούλου ,  ζήτησε από τον δήμαρχο να ενημερώσει για το θέμα, σημειώνοντας παράλληλα, «από που ορμώμενος διχάζεται την πόλη εκ νέου». Κάλεσε τέλος το δημοτικό συμβούλιο να αποφασίσει για το κοινό καλό της πόλης. «Να ολοκληρωθεί η μελέτη in situ, να μη δοθεί καμία παράταση για το έργο και να σωθούν τα αρχαία ως πολιτιστική κληρονομιά», ανέφερε.

Πηγή:www.voria.gr