Έξι χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα-Πρόγραμμα εκδηλώσεων Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 

Πέρασαν κιόλας έξι χρόνια από την πιο στυγνή εγκληματική ενέργεια της νεοναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής, τη δολοφονία του αντιφασίστα ακτιβιστή Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι

Αυτά τα έξι χρόνια ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας του Παύλου Φύσσα και το αντιφασιστικό κίνημα τιμά τη μνήμη του στους δρόμους, στις πλατείες και στις γειτονιές με δράσεις και εκδηλώσεις που στέλνουν δυνατό μήνυμα καταδίκης της Χρυσής Αυγής και αντίστασης στον φασισμό.

«Ολα αυτά τα χρόνια δίνουμε ο καθένας μας τις προσωπικές του μάχες αλλά και όλοι μαζί, προκειμένου να αποδοθεί δικαιοσύνη, όχι μόνο μέσα στη δικαστική αίθουσα, όπου η δίκη κατά των δολοφόνων της Χρυσής Αυγής βαίνει προς τον πέμπτο χρόνο της, αλλά και στην κοινωνία. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, της συλλογικής και πολυεπίπεδης προσπάθειας για την όσο το δυνατόν συνολικότερη εξάλειψη του φασιστικού φαινομένου, εντάσσονται και οι φετινές μας δράσεις και εκδηλώσεις για τον Αντιφασιστικό Σεπτέμβρη, έναν Σεπτέμβρη που δεν στοχεύει απλά να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου, αλλά και να δώσει το σαφές μήνυμα ότι δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ξανά κανένας ελεύθερος άνθρωπος από χέρι ναζί», αναφέρει η οικογένεια Φύσσα, στο κάλεσμά της για τις εκδηλώσεις του Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη.

Την Παρασκευή 13 Σεπτέμβρη άνοιξε τις πύλες του το αντιφασιστικό φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας Killah P» στο εργοστάσιο Καχραμάνογλου και για τρεις μέρες ο πολιτισμός, η μουσική, η καλλιτεχνική δημιουργία και η αλληλεγγύη θα πρωτοστατήσουν στη γειτονιά του Παύλου, στο Κερατσίνι. Στο πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνουν η οικογένεια και φίλοι του Παύλου, ξεχωρίζουν οι συζητήσεις «ΜΜΕ και φασισμός» και «Η δίκη της Χ.Α. και η δράση του αντιφασιστικού κινήματος, καθοριστικοί παράγοντες στη συρρίκνωση της Χ.Α.», αλλά και εκθέσεις αντιφασιστικού βιβλίου και φωτογραφίας, street art και προβολές αντιφασιστικών/αντιρατσιστικών ταινιών μικρού μήκους.

 Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη (στις 17.30, στην Οδό Παύλου Φύσσα 60, στο Κερατσίνι) φορείς, συλλογικότητες, σωματεία και αντιρατσιστικές οργανώσεις που θα ξεκινήσουν από το μνημείο του Παύλου στο Κερατσίνι και μέχρι το κέντρο του Πειραιά θα ζητήσουν «Ολοι μαζί, να σβήσουν οι ναζί». Μια πορεία που στηρίζουν οι γονείς του Παύλου και τα τελευταία χρόνια έχει αποδείξει τη δυναμική της με τη μαζική συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων αποφασισμένων να μην παραδοθούν οι γειτονιές στο σκοτάδι.

Μεταξύ άλλων και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει και καλεί στη συναυλία μνήμης του Παύλου Φύσσα στα Λιπάσματα την Τρίτη 17/9 και στην προγραμματισμένη κινητοποίηση την Τετάρτη 18/9, στις 18:30, στην οδ. Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, καθώς επίσης και στην προσυγκέντρωση για την συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, το Σάββατο 21/9 στις 14:00 στην οδό Γλάδστωνος.

(ένα νέο γκράφιτι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα αποκαλύφθηκε στο Κερατσίνι, με αφορμή το αντιφασιστικό φεστιβάλ «Παύλος Φύσσας – Killah P», για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής)

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων: