Γ. Αμανατίδης: «Ο οδοστρωτήρας ανέβηκε Θεσσαλονίκη κι εννοώ τον κύριο Μητσοτάκη .«Χρέος όλων μας τώρα είναι να σχηματίσουμε ανάχωμα για να μην περάσει από πάνω μας».

«Για το μετρό της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης μετέφερε με τις δηλώσεις του το πολιτικό βάρος της απόσπασης των αρχαίων  στον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Ζέρβα κι αν θέλουν αυτοί να παίξουν τον ρόλο του Άννα και του Καϊάφα, ώστε να σταυρωθεί ένα μεγάλο έργο για τους Θεσσαλονικείς, ας αναλάβουν και το πολιτικό κόστος» σημείωσε.

Αντί να αναδεικνύουν τα αρχαία της πόλης, τα «θάβουν» ανέφερε στη συνέχεια, επισημαίνοντας ότι δεν κάνουν τίποτα για να αναδείξουν τη Μακεδονία, για την οποία δεν χάνουν ευκαιρία να επαναλαμβάνουν πως «κόπτονται» για το brand name της.

Μιλώντας για τον ΟΑΣΘ δήλωσε πως πρέπει να προχωρήσει γρήγορα ο διαγωνισμός για νέα οχήματα και οι προσλήψεις οδηγών, ενώ χαρακτήρισε πυροτέχνημα τα όσα εξαγγέλθηκαν για την «υπερταχεία».

Σχολιάζοντας τη στάση του πρωθυπουργού για το Μακεδονικό είπε πως θυμίζει «μούγκα στη στρούγκα» και επέκρινε την ουσιαστική κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων, που επανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και τη μη κοστολόγηση των φορολογικών ελαφρύνσεων, που εξήγγειλε από τη Θεσσαλονίκη, όπως και του συνόλου των μέτρων της κυβέρνησης της ΝΔ.

«Η επίθεση στον κόσμο της εργασίας δεν μπορεί να μείνει αναπάντητη από τα συνδικάτα» σημείωσε, λέγοντας πως πρέπει να αντιδράσουν.

Κλείνοντας, υποστήριξε ότι εγκαταλείφθηκε το όραμα της προηγούμενης κυβέρνησης, που ήθελε τη Θεσσαλονίκη κέντρο των Βαλκανίων με διασυνδεσιμότητα και αξιοποίηση των συμφωνιών που ήδη υπάρχουν.