Απάντηση Χαρίτση σε Πέτσα: “Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που πέτυχε τη μείωση των πλεονασμάτων από το 2020”

Η δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση, απάντηση στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα:«Κατανοούμε τη δυσκολία του κυβερνητικού εκπροσώπου να υπερασπιστεί την επιλογή του κ. Μητσοτάκη που παραπέμπει τη μείωση των πλεονασμάτων κάπου ανάμεσα στο μακρινό και στο πολύ μακρινό μέλλον και αφού εφαρμόσει ένα δικό του μνημόνιο.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι αμείλικτη: η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε τη μείωση των πλεονασμάτων από το 2020 με έναν δημοσιονομικό μηχανισμό που εγγυόταν τα χρήματα των εταίρων. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει αυτόν τον μηχανισμό. Και τώρα καταφεύγει σε λεκτικά παιχνίδια για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα».

“Δεν είδε, δεν άκουσε» η κυβέρνηση για τη μείωση των πλεονασμάτων”

Νωρίτερα ο Στέλιος Πέτσας υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος απαντώντας στις δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, δήλωνε: «Πριν από λίγες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαίωνε ότι είχε δήθεν πετύχει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων. Τώρα ανακάλυψε ότι το είχε “δρομολογήσει” και ότι ήταν “ρεαλιστική προοπτική”».

«Το δήθεν “σχέδιο” μείωσης των υπερβολικών πλεονασμάτων που οι ίδιοι υπέγραψαν, ήταν “κρυφό”: δεν το γνώριζε κανείς στην Ευρώπη!», τόνισε, ενώ συμπλήρωσε: «Κατανοούμε την αμηχανία του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως λέει ο λαός μας, όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια».