Έλενα  Κουντουρά στην ΑΥΓΗ : “Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ, αλλά και γι’ αυτό έχουν να πουν κάτι αρνητικό”

«Είμαι περήφανη, γιατί με τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού μπορέσαμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική πολιτική»

Με τα έσοδα ρεκόρ του τουρισμού κάναμε ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική πολιτική, με αυτή την εμπειρία μπορώ να αγωνιστώ στην Ευρωβουλή και για την ανάπτυξη κοινωνικών πολιτικών κατά της ανισότητας και υπέρ των περισσότερων ευκαιριών, είπε η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Κουντουρά.

Η κ. Κουντουρά μιλώντας Στο Κόκκινο 105,5, σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα στην πολιτική σκηνή κυριαρχεί «τοξικό κλίμα, μία πόλωση, που έχει δημιουργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση επειδή βρίσκεται σε πανικό» και θύμισε χαρακτηριστικά ότι έφτασαν στο σημείο να «μαλώσουν» τον Επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί μέσα στη Βουλή, επειδή είπε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαπραγματευτεί μη μείωση συντάξεων, όπως και για την μη μείωση του αφορολόγητου που «στο πρόγραμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν δεδομένη και καθαρογραμμένη. Έχουν ενοχληθεί πάρα πολύ τώρα που βλέπουν ότι ο δημοσιονομικός χώρος μας επιτρέπει να στηρίξουμε την κοινωνία. Βγαίνουν αβίαστα όλα αυτά, γιατί τα πιστεύουν» στη Νέα Δημοκρατία, «αυτές είναι οι θέσεις τους, αντιπροσωπεύουν μία επικίνδυνη νεοφιλελεύθερη πολιτική, των αριθμών, της λιτότητας που έφερε φτώχεια και δυστυχία, ανεργία, παρακμή οικονομική και κοινωνική». Θύμισε επίσης ότι «τον Ιούλιο του 2018 οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν την τροπολογία για την διατήρηση του οκταώρου των επαγγελματιών οδηγών», ενώ το «ένα προς πέντε» για την αναλογία προσλήψεων/αποχωρήσεων στον δημόσιο τομέα «έχει ειπωθεί πάρα πολλές φορές».

Αναφέρθηκε στην εμπειρία της από το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού σε μία ιδιαίτερα επιτυχημένη περίοδο, «με την οποία μπορώ να αγωνιστώ και για την ανάπτυξη γενικότερων πολιτικών, κοινωνικών πολιτικών, απέναντι στις ανισότητες, για την δημιουργία περισσότερων ευκαιριών … αυτές οι Ευρωεκλογές είναι πολύ κρίσιμες … πάλι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές, που είναι απέναντι στον άνθρωπο, κατόρθωσαν να χωρίσουν την Ευρώπη σε βόρεια και νότια, να φέρουν φτώχεια, δυστυχία, ανεργία. Η Προοδευτική Συμμαχία, το κάλεσμα Τσίπρα προς όλους τους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες που ασχολούνται με τα κοινά, είναι μία διεύρυνση που θέλει πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο. Σε αυτό θέλω να αγωνιστώ … για τον άνθρωπο, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την κλιματική αλλαγή, την κοινωνία και τα δικαιώματα. Πάνω από όλα, να αρθούν οι ανισότητες, να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους».

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «η ομάδα των Ελλήνων που θα πάει στην Ευρωβουλή, θα είναι η ομάδα που θα στηρίξει την Ελλάδα, θα ενισχύσει την φωνή της, σε μία Ευρώπη που εξελίσσεται. Θα είναι “Eθνική Ελλάδας”. Οι πολίτες πρέπει να ψηφίσουν και να στείλουν την καλύτερη εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες».

Για την επίθεση που δέχεται η ίδια τόσο σε επίπεδο πολιτικό για την συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με αναφορές περί… «καρέκλας» όσο και τις «σεξιστικές και ανήθικες επιθέσεις», η κ. Κουντουρά είπε ότι «όλοι γνωριζόμαστε. Βρίσκομαι στη δημόσια ζωή πάρα πολλά χρόνια. Είναι γνωστό και το κοινωνικό μου έργο και οι αντιλήψεις μου, που ήταν πάντα απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις ακροδεξιές αντιλήψεις … η πολιτική μου διαδρομή δείχνει ότι είμαι άνθρωπος που αγωνίζομαι πάνω από όλα απέναντι στις ανισότητες, την μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία. Η προσφορά είναι στάση ζωής, όλοι οι άνθρωποι που έχουμε την προσφορά ως στάση ζωής είμαστε απέναντι σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και τις ακροδεξιές αντιλήψεις. Έτσι, ήταν μία φυσική συνέχεια της πορείας μου. Αυτοί που λένε για “καρέκλα”, να τους θυμίσω ότι ήμουν τέσσερα χρόνια και τρεις μήνες υπουργός και αγωνίστηκα με μόνο γνώμωνα το όφελος των πολλών χωρίς διακρίσεις και ταμπέλες».

«Δεν μπορούν να βρουν κάτι στο έργο μου που να με θίξει -και μάλιστα τους ενοχλεί η επιτυχία του τουρισμού, που πιστώνεται η κυβέρνησή μας … Προσπαθούν λοιπόν με ψεύδη, κατασκευάζουν ειδήσεις, με λάσπη θέλουν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα γιατί δεν έχουν τρόπο να “αμυνθούν”, γιατί τα προγράμματά τους είναι αντικοινωνικά, γιατί δεν έχουν πολιτική επιχειρηματολογία».

Αντίστοιχα, υπάρχει «μερίδα των ΜΜΕ φιλική προς την ΝΔ και την αντιπολίτευση γενικότερα, που προσπαθούν να παραπλανήσουν τον κόσμο» για την στάση των πολιτών προς τα στελέχη και τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, σημείωσε η κ. Κουντουρά. «Όπου έχω πάει η αγάπη και η στήριξη του κόσμου είναι εμφανής, έχει καταλάβει όλη αυτή την πόλωση και το τοξικό κλίμα που έχει δημιουργήσει η αξιωματική αντιπολίτευση. Πέντε χρόνια ζητάει εκλογές, πέντε χρόνια για εκείνους ήταν προεκλογική περίοδος. Έφτασαν σε σημείο να πουν ότι όλα τα μέτρα ελάφρυνσης … είναι “ξεδιάντροπα”. Είναι απίστευτο το πώς αντιμετωπίζουν την κοινωνική πολιτική που κάνουμε».

«Είμαι περήφανη, γιατί με τα έσοδα του ελληνικού τουρισμού μπορέσαμε να κάνουμε ακόμη μεγαλύτερη κοινωνική πολιτική», τόνισε η κ. Κουντουρά, επισημαίνοντας ότι προ τριών εβδομάδων δημοσιεύτηκαν τα στοιχεία από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ταξιδίων και Τουρισμού, σύμφωνα με τα οποία ο τουρισμός στην Ελλάδα αναπτύχθηκε με 6,9%, δηλαδή τρεισήμισι φορές πάνω από την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και της ευρωπαϊκής (2,2% και 2,4%). Ο ελληνικός τουρισμός ξεπέρασε σε απόλυτα νούμερα τα 18,5 δισ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο ταξιδιωτικό και τουριστικό, άμεσα και έμμεσα, τα 37,5 δισ. ευρώ έσοδα. Σπάσαμε όλα τα ρεκόρ, όλων των εποχών, αλλά ακόμη και γι’ αυτό, έχουν να πουν κάτι αρνητικό … είναι μία αντιπολίτευση που θα πει οτιδήποτε, θα υπονομεύσει και την ίδια την πατρίδα προκειμένου να κερδίσει την εξουσία».