Τασία Χριστοδουλοπούλου: Στην ΕΕΔΑ πρέπει να εκπροσωπηθούν κοινωνικά υποκείμενα που υφίστανται τεράστιες διακρίσεις

«Η διεύρυνση της ΕΕΔΑ κρίθηκε αναγκαία προκειμένου τα κοινωνικά υποκείμενα που υφίστανται τεράστιες διακρίσεις να εκπροσωπούνται από τα ίδια και όχι από κάποιον ειδικό τεχνοκράτη», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ.Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Η διεύρυνση της ΕΕΔΑ κρίθηκε αναγκαία προκειμένου τα κοινωνικά υποκείμενα που υφίστανται τεράστιες διακρίσεις να εκπροσωπούνται από τα ίδια και όχι από κάποιον ειδικό τεχνοκράτη», ανέφερε η πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου μιλώντας νωρίτερα σήμερα. Είχε προηγηθεί αναφορά στην παραίτηση του προέδρου της ΕΕΔΑ από τον κ. Εύαγγελο Βενιζέλο και την καταγγελία του ότι με την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, αλλοιώνεται με βίαιο τρόπο και με σκοπιμότητες η σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Ο Ε. Βενιζέλος έκανε εκτενή αναφορά στον “ευεργετικό ρόλο” της ΕΕΔΑ στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και στις σημαντικές εκθέσεις της.

«Είναι πολύ περίεργο να γίνεται αναφορά σε βίαιη παρέμβαση στη σύνθεση της ΕΕΔΑ τη στιγμή που η κυβέρνηση επιδιώκει την διεύρυνση της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία, με όλες τις εγγυήσεις που αυτή έχει», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Νίκος Παρασκευόπουλος σημειώνοντας ότι πρέπει να εκπροσωπηθούν στην ΕΕΔΑ και ομάδες ανθρώπων που υφίστανται διακρίσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ