Γ. Μπαλάφας: Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πέφτουνε συχνά στο επίπεδο της παραπολιτικής

Ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας, σήμερα, στον ρ/φ σταθμό Επικοινωνία και τoν δημοσιογράφο Τάκη Σπηλιόπουλο, τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για την πρώτη ελληνική αποστολή στη Βόρεια Μακεδονία

«Είναι μια ιστορική επίσκεψη, πρώτη φορά επισκέπτεται τη χώρα Έλληνας πρωθυπουργός μετά από πολλά χρόνια και είναι και η πρώτη επίσκεψη μετά την Συμφωνία των Πρεσπών. Σύμφωνα πάντα με τους στόχους που είχαν τεθεί από πλευράς οικονομικών συνεργασιών, συνανάπτυξης, ζητημάτων που είχαν σχέση με την ασφάλεια στην περιοχή και την εξασφάλιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όπως και σε όλα τα επίπεδα, η επίσκεψη στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Από όσα επιτεύχθηκαν, ιδιαίτερη σημασία έχει η επιτήρηση του εναέριου χώρου της Βόρειας Μακεδονίας από την πολεμική μας αεροπορία, στο πλαίσιο της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας που υπογράψαμε. Μια συμφωνία με την οποία εξασφαλίζουμε σχέσεις καλής γειτονίας στα βόρεια σύνορα μας και αναλαμβάνουμε μια υπηρεσία σε έναν τομέα που μέχρι τώρα επιχειρούσε να διεισδύσει η Τουρκία.

Γιατί ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο αεροδρόμιο της Μίκρας

«Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι πέφτουνε συχνά στο επίπεδο της παραπολιτικής. Για τους εναέριους ελέγχους θα χρησιμοποιηθεί ραντάρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας το οποίο βρίσκεται στην Μίκρα».

Για τη σκανδαλολογία

«Η Νέα Δημοκρατία κάθε φορά που στριμώχνεται και δεν έχει κάτι άλλο να πει προσπαθεί να δημιουργήσει ένα κλίμα σκανδαλολογίας για την κυβέρνηση. Εμείς δεν ψάχνουμε να βρούμε σκάνδαλα. Τα πολλά σκάνδαλα δημιουργούν στον κόσμο ένα αρνητικό αίσθημα για το πολικό σύστημα γενικότερα. Όταν όμως η δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της και καταλήγει σε ένα πόρισμα, εμείς αυτές τις αποφάσεις δεν μπορούμε να τις εμποδίζουμε, να τις κουκουλώνουμε και να φέρνουμε τροπολογίες εν μια νυκτί για να απαλλάξουμε τους πιθανούς υπεύθυνους, όπως έκανε η Νέα Δημοκρατία με την τροπολογία του 2013 για τα δάνεια των κομμάτων».

Για τις προεκλογικές δημοσκοπήσεις

«Παραμονές του δημοψηφίσματος τον Ιούνιο του 2015 οι δημοσκοπήσεις έδειχναν 20 μονάδες κάτω από το ποσοστό που σημειώθηκε τελικά. Στις εκλογές του Σεπτέμβριου του 2015, έδειχναν μισή μονάδα πάνω – μισή κάτω και μετά από 48 ώρες, εκλεχθήκαμε με 7,5 μονάδες πάνω. Παρακολουθούμε τις δημοσκοπήσεις, αλλά είτε επειδή ακόμα οι βουλευτικές εκλογές είναι μακριά είτε επειδή εμπεριέχουν κάποια σκοπιμότητα, πολλές φορές είναι εκτός τόπου και χρόνου. Σε κάθε περίπτωση, βλέπουμε ότι η ψαλίδα κλείνει και μέχρι τις εκλογές οι πολίτες θα αναδείξουν αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντά τους. Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην κρίση των Ελλήνων».