Επίσκεψη Μαδούρο στην Ελλάδα – Όλο το παρασκήνιο των συνεννοήσεων

Τις συνεννοήσεις για την επίσκεψη Μαδούρο έκανε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, σε ταξίδι-αστραπή στο Καράκας.

Την ερχόμενη Παρασκευή 5 Απριλίου αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος θα έχει συνάντηση την ίδια μέρα με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ έχει προγραμματιστεί να χαιρετίσει στη πανελλαδική συνάντηση για μια «Μεγάλη Προοδευτική Συμμαχία σε Ελλάδα και Ευρώπη», τo Σάββατο 6 Απριλίου, στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, ο Π. Σκουρλέτης ταξίδεψε στο Καράκας με το αεροσκάφος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου της Βενεζουέλας που προσγειώθηκε στη χώρα μας με σκοπό να τον μεταφέρει.

Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κατά την επίσκεψη – αστραπή στο Καράκας είχε συναντήσεις με τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και στελέχη του κόμματός του, με τα οποία και έγιναν οι συνεννοήσεις για την επίσκεψη και καθορίστηκαν οι λεπτομέρειες και το πλαίσιο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στην ομιλία του στο Γαλάτσι, όπως αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, «αναμένεται να στείλει στους Έλληνες συντρόφους μήνυμα συμπόρευσης ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και τον ιμπεριαλισμό».

Όσον αφορά τις αναμενόμενες αντιδράσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση, οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πτοείται και δεν θυσιάζει τις διεθνιστικές του αξίες στον βωμό της μικροπολιτικής αντιπαράθεσης της Ν.Δ.».