Στ. Κούλογλου: Να μη φτύνουμε εκεί που γλείφαμε, ούτε να γλείφουμε εκεί που φτύναμε

«Η λογική ότι υπάρχει συλλογική οικογενειακή ευθύνη είναι ναζιστικής προέλευσης», δήλωσε ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά Fm και σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται γύρω από την πιθανή υποψηφιότητα του Πέτρου Κόκκαλη στις ευρωεκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ και που κάνει λόγο για συνεργασία με μια «οικογένεια σύμβολο της διαφθοράς».

«Ο Πέτρος Κόκκαλης πήρε στον Πειραιά μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες που βοήθησαν πολύ στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης. Εξάλλου, η οικογένεια Κόκκαλη λατρευόταν στον Πειραιά. Δεν πρέπει να φτύνουμε εκεί που γλείφαμε, ούτε να γλείφουμε εκεί που φτύναμε».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε, ωστόσο, πως «καταπίνουμε την κάμηλο και διυλίζουμε τον κώνωπα. Η είδηση της ημέρας είναι άλλη και δεν έχει αναφερθεί κανείς σε αυτή: Η Ελλάδα καλείται να πληρώσει ένα δισεκατομμύριο διακόσια εκατομμύρια  ευρώ για αναποτελεσματικούς ελέγχους στον αγροτικό τομέα, την περίοδο 2010-2014. Κανονικά θα έπρεπε τα δελτία ειδήσεων να ασχολούνται με αυτό το θέμα και να ζητούν εξηγήσεις από τον τότε πρωθυπουργό κ. Σαμαρά και τους αρμόδιους υπουργούς Γεωργίας. Επικυρώθηκε σήμερα η καμπάνα που φάγαμε από την ΕΕ και δεν είναι η είδηση κύριο θέμα στον δημόσιο λόγο! Αντί να μιλάμε για ένα ζήτημα που αποτελεί μεγάλη ζημιά για το ελληνικό δημόσιο, καθώς θα κληθούμε να τα επιστρέψουμε αυτά τα  χρήματα, συζητάμε για πράγματα που λίγο ενδιαφέρουν τους πολίτες».