Σ. Αναγνωστοπούλου: ΜΜΕ προβάλλουν μεμονωμένες κραυγές και ωθούν τον κόσμο σε αυτό που είναι κατά του εθνικού συμφέροντος

Η Σία Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, μίλησε στον 105,5 Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Για το πώς χρησιμοποιεί η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ κάποιες αντιδράσεις αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και για τα ψεύδη αναφορικά με τις ευθύνες της κυβέρνησης στις απαγορεύσεις της Κίνας σε ελληνικά προϊόντα/εταιρίες – ένα ζήτημα που υπάρχει από το 2010 – λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων της συγκεκριμένης χώρας καθώς και της εκεί ισχύουσας νομοθεσίας αφού το κινεζικό κράτος αναγνώριζε τη γειτονική χώρα ως Μακεδονία δηλαδή με το πρώην συνταγματικό της όνομα, μίλησε η Σία Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, στον 105,5 Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη.

Η κ. Αναγνωστοπούλου, αναφέρθηκε στις αντιδράσεις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων χθες και πως αυτές παρουσιάζονται, εξήγησε ότι βρέθηκε στην Πάτρα και κυκλοφόρησε άνετα στους δρόμους, μίλησε με τον κόσμο και επανέλαβε ότι «το αρχαίο ελληνικό παρελθόν της Μακεδονίας είναι πια κατοχυρωμένο βάσει της Συμφωνίας των Πρεσπών» και είναι τεράστια η ευθύνη της αξιωματικής αντιπολίτευσης γι’ αυτή τη διολίσθηση, την κατολίσθηση.

Αναφορικά με το περιστατικό με το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό στο Αγαθονήσι και την τουρκική προκλητικότητα η κα Αναγνωστοπούλου είπε ότι είναι απολύτως σωστό αυτό που δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι η Ελλάδα απαντάει κραδαίνοντας το διεθνές δίκαιο.

«Το να ωθούμε την Τουρκία να είναι σε ειρηνικές οδούς βάσει του διεθνούς δικαίου είναι ό,τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε», σημείωσε η υπουργός. «Είναι άλλο ζήτημα αν απειλήσει την εθνική μας κυριαρχία και εκεί είμαστε ικανοί» δήλωσε χαρακτηριστικά.