Ρουα Ματ “έφαγε ” ο Κικίλιας.Του Χρήστου Φραντζανά

Ρουά Μάτ είναι ο τίλος πολιτικής εκπομπής που προβάλλεται στον ΣΚΑΙ κάθε Τετάρτη βράδυ.Στο πάνελ κλασικά ένας του ΚΚΕ να βάζει την ίδια κασέτα σε όλη τη συζήτηση, ο Μαλέλης , ο Δανέλης και ο Κικίλιας.Το θέμα τις εκπομπής οι Ευρωεκλογές που μόνο για αυτές δεν συζήτησαν.Στο πλευρό της παρουσιάστριας ο Πορτοσάλτε ο οποίος ως γνωστόν και διέκοπτε και δεξιές ανοησίες ξεστόμιζε.

Κατά την διάρκεια της εκπομπής ρωτά η παρουσιάστρια τον Κικίλια.Γιατί ο Κυριάκος δήλωσε πως οι ευρωεκλογές θα είναι δημοψήφισμα;;;;;.Η πρώτη απάντηση του Κικίλια ήταν ό,τι λαλεί του τρελοστεφανή.Τον ξαναρωτά πάλι τα ίδια.4-5 φορές τον ρώτησε αλλά ο Κικίλιας αρκέστηκε να πεί πως η Ν.Δ θα κερδίσει τις ευρωεκλογές και πως στο ψηφοδέλτιο τους έχει άρωμα νίκης .

Και τώρα σας ρωτώ .Γιατί ο Κικίλιας δεν απάντησε στην ερώτηση;Μήπως λέω , μήπως μάζεψαν εκεί στη Ν.Δ το χαλί;;;;;;;Μήπως οι σύμβουλοι του Κυριάκου του είπαν πρόεδρε όχι τέτοιες δηλώσεις θα εκτεθούμε;;;Έσπασα το κεφάλι μου .Σκέφτηκα ό,τι πιο λογικό άσχετα εαν είμαι βέβαιος πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών.Προτείνω στον κάθε Κικίλια όταν είναι καλεσμένος σε Χ πολιτική εκπομπή να πηγαίνει διαβασμένος.Εκτέθηκε ανεπανόρθωτα.Και ο λαός δεν τρώει πλεον κουτόχορτο.Στη Ν.Δ ήδη γνωρίζουν την πραγματικότητα . Και η πραγματικότητα είναι πως στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα σπάσει το κοντέρ. Απλά η γαλάζια παράταξη ακολουθεί την πάγια πεπατημένη να δηλώνει διάφορα απλά για να δηλώνει ,δίχως νόημα και ουσία.Στο διαταύτα.Ο Κικίλιας ” έφαγε ” τελιικά ρουά ματ όπως και το όνομα της εκπομπής.

Ο δε Μαλέλης τώρα αναφερόμενος στις εθνικές εκλογές δήλωσε : ” η επόμενη πρωθυπουργός θα είναι γυναίκα”. Για την Φώφη το είπε φυσικά.Η δε παρουσιάστρια τον ρώτησε για τα ποσοστά τα οποία δεν είναι ενθαρυντικά για το ΚΙΝΑΛ, ο Μαλέλης είπε η κάλπη θα δείξει διψήφιο νούμερο αλλά απάντησε με γρίφο όταν ρωτήθηκε τι θα πράξει το ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές και με ποιον θα συνεργαστεί.Η απάντηση του;;; ” Ολα θα κριθούν ανάλογα με το ποσοστό μας”. Και αναρωτιέμαι η Φώφη που δήλωσε εχθές πως ο ΣΥΡΙΖΑ συγκηβέρνησε για 3.5 χρόνια με την ακροδεξιά , θα συγκηβερνήσει με την δεξιά;;;

Φυσικά ο Πορτοσάλτε σε όλη την διάρκεια της εκπομπής ξεστόμιζε ανοησίες ,διέκοπτε αλλά να τα λέμε και αυτά ο Μαλέλης , ο οποίος το προηγούμενα χρόνια διετέλεσε γενικός διευθυντής ειδήσεων κ ενημέρωσης στον ΣΚΑΙ ,τον έβαζε στην θέση του .Ο Πορτοσάλτε μάλιστα του μιλούσε στον ενικό και του απευθυνόταν με το μικρό του όνομα.Όχι Σταμάτη και κείνο Σταμάτη…….Καλά ο Πορτοσάλτε δεν γνωρίζει πως και την αδερφή σου να έχεις απέναντι οφείλεις να απευθύνεσαι στον πληθυντικό;;;;;;;;;;;.Αυτό που γράφω είναι βασικός κανόνας στη δημοσιογραφία.

Τι κράτησα από την εκπομπή;;; 1. Στη Ν.Δ βρίσκονται σε κατάσταση πανικού. Και 2 πως στο ΚΙΝΑΛ μετά το εκλογικό αποτέλεσμα δεν θα γείρουν προς δεξιά . Δεν υπάρχει περίπτωση το ΚΙΝΑΛ να συνεργαστεί με τη Ν.Δ. Ο πρώτος που θα αντιδράσει θα είναι ο Μαλέλης.Πως το ξέρω;;;Έχω κι εγώ τις πηγές μου.