Home Απόψεις Αναγκαίες ,λογικές και ΟΧΙ προεκλογικές οι προσλήψεις στους Δήμους.

Αναγκαίες ,λογικές και ΟΧΙ προεκλογικές οι προσλήψεις στους Δήμους.

ΦΩΝΑΖΕΙ Ο ΚΛΕΦΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ

Του Χρήστου Φραντζανά

Η Ν.Δ συνεχίζει ακάθεκτη να θεατρινίζει , να μιλάνε τα στελέχη της απλά για να λένε κάτι δίχως ουσία και λογική.Στο στόχαστρο τους οι προσλήψεις στους Δήμους.Και πάλι γνωρίζουν την αλήθεια αλλά και την πραγματικότητα απλά πιστεύουν πως με την τρελίτσα τους θα κάνουν την δουλίτσα τους.Γνωρίζουν 2 χρόνια τώρα γι αυτές τις προσλήψεις αλλά η υποκρισία τους δεν έχει τέλος ούτε καν αρχή.

Οι προσλήψεις φίλες και φίλοι, είναι αίτημα των Δημάρχων και όχι του ΣΥΡΙΖΑ.Μάλιστα η όλη διαδικασία θα γίνει μέσο ΑΣΕΠ και όχι όπως σεις κ.Μητσοτάκη και το κόμμα σας βολεύατε τα γαλάζια παιδιά .Εαν επιθυμείτε να διαιωνίστουν τα προβλήματα στους Δήμους πείτε το ξεκάθαρα.Αλλά θα βρείτε απέναντι σας και γαλάζιους δημάρχους και σύσωμη την ΚΕΔΕ.

Διαμένω σε γαλάζιο δήμο Κυριάκο συζήτησα με τον Δήμαρχο είναι καλός γνωστός μου.Αλλά επικοινώνησα όμως και με άλλους γαλάζιους δημάρχους ,δυστυχώς δημόσια δεν τους επιτρέπεται να σε κατηγορήσουν για ηλιθιότητα ,έτσι μου είπαν όλοι όπως επίσης πως εαν στη θέση βρισκόταν ο Κώστας Καραμανλής δεν θα έδινε γραμμή για τις προεκλογικές προσλήψεις που εσύ, τα στελέχη σου και τα ΜΜΕ που σε στηρίζουν διατυμπανίζετε στο πλαίσιο ,και το ξαναγράφω της στείρας αντιπολίτευσης που έχετε ως σημαία.

Όπως συνηθίζω πάντα μιλώ -γράφω με στοιχεία και αποδείξεις.

 

Το τι έπραξε το κόμμα σας το γνωρίζετε. Και να θέλετε εσείς να ξεχάσετε δεν ξεχνώ εγώ.
Εκείνη την περίοδο τα «γαλάζια παιδιά», αναφέρομαι στην περίοδο  2004-2009 και με τη βούλα του τότε υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Προκόπη Παυλόπουλου, που ενέκρινε τις σχετικές αποφάσεις, έγιναν περισσότερες από 865.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων.
Στην πλειονότητά τους, μάλιστα, οι προσλήψεις που έγιναν την περίοδο εκείνη δεν πέρασαν από τις αντικειμενικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ. Ενδεικτικό είναι πως έξι στις δέκα προσλήψεις ήταν για υπαλλήλους με σύμβαση έργου ή ορισμένου χρόνου, οι διαδικασίες για τις οποίες δεν υπάγονταν τότε στον έλεγχο της ανεξάρτητης Αρχής.
Το αποτέλεσμα;;;;;;;;;Όπως  είχε καταγγελθεί – στις τότε προκηρύξεις να περιλαμβάνονται φωτογραφικά κριτήρια που οδηγούσαν στην επιλογή των γαλάζιων παιδιών . Μάλιστα μόνο δύο στις δέκα προσλήψεις αφορούσαν μόνιμο προσωπικό, για το οποίο οι φορείς ήταν υποχρεωμένοι να τηρούν διαφανείς διαδικασίες. Ωστόσο, και σε αυτή την περίπτωση καθιερώθηκε η προφορική συνέντευξη. Η απουσία συγκεκριμένου αντικειμενικού πλαισίου για τη διενέργειά της είχε ως κατάληξη να λειτουργήσει απλώς ως μέσο πριμοδότησης των «γαλάζιων παιδιών».
Παράλληλα, με το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου κατέστη δυνατή η μονιμοποίηση 35.240 συμβασιούχων που απασχολούνταν στο Δημόσιο. Ωστόσο, αυτό δεν εμπόδισε τη Ν.Δ   να δημιουργήσει νέες γενιές συμβασιούχων.
Είναι χαρακτηριστικό αγαπητέ Κυριάκο  πως την πενταετία Καραμανλή προσλαμβάνονταν κατά μέσο όρο ετησίως περίπου 98.400 συμβασιούχοι, αριθμός υπερδιπλάσιος των σημερινών 45.600 απασχολουμένων ως συμβασιούχων.
Τα ξεχάσατε ;;ΌΧΙ.Αλλά όπως γράφω διαρκώς ο ΣΥΡΙΖΑ σας φταίει για όλα .Οι τότε προσλήψεις θύμισαν άλλες εποχές.Τους πρασινοφορούς επί ΠΑΣΟΚ και επί Ν.Δ  το Πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων!!!!!!