Αλ. Τριανταφυλλίδης: Χρειάζονται πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις για τις οχλήσεις δανειοληπτών από τις εισπρακτικές εταιρίες

“Η κυβέρνηση υποχρεούται να δώσει άμεσα πρακτικές και εφαρμόσιμες λύσεις” τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, αναφορικά με τις καταγγελίες δανειοληπτών για τις οχλήσεις που δέχονται από εισπρακτικές εταιρίες, ακόμη και για μικρά ποσά.

Ο Αλ. Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ “Πρακτορείο 104,9Fm”, για την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, υποστήριξε πως είναι υποχρέωση της κυβέρνησης και του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να δώσει λύση στο πρόβλημα χιλιάδων δανειοληπτών που δέχονται “ακόμη και απειλές και προσβολές σε βάρος της προσωπικότητας τους, από ανθρώπους που παρουσιάζονται ως υπάλληλοι δικηγορικών γραφείων”.

Αναφέρθηκε σε ανάλογη γραπτή ερώτηση που είχε καταθέσει με συναδέλφους του βουλευτές τον Φεβρουάριο του 2017: “Τότε είχε ανταποκριθεί θετικά η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και είχε αυστηροποιήσει το πλαίσιο λειτουργίας των εισπρακτικών εταιριών, οι μισές από τις οποίες βγήκαν από την αγορά καθώς τους αφαιρέθηκαν οι άδειες λειτουργίας, ενώ σε άλλες επιβλήθηκαν πρόστιμα. Επανέρχομαι γιατί δύο χρόνια μετά βρήκαν άλλο κόλπο. Η εισπρακτική αναθέτει σε δικηγορικό γραφείο τον εκβιασμό του δανειολήπτη και δεν υπάρχει πλέον η δέσμευση ότι θα τον καλούν μόνο δύο φορές την εβδομάδα”, είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης.

“Κι έτσι συνεχίζουν το γουδί το γουδοχέρι. Παίρνουν πρωί, μεσημέρι, βράδυ τηλέφωνα και εκβιάζουν, πιέζουν, ταλαιπωρούν τον κόσμο. Γι αυτό κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση για να έρθει το θέμα στη Βουλή. Είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε λύση γιατί υπάρχουν άνθρωποι που αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα”, πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ