Η οικοδόμηση σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας στο επίκεντρο της συνάντησης Γ. Κατρούγκαλου – Ν. Ντιμιτρόφ

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, έχει μεταβή ήδη από χθες Παρασκευή στους Δελφούς προκειμένου να συμμετάσχει στο Οικονομικό Forum των Δελφών.

[κεντρική φωτογραφία: MotionTeam / Βασίλης Βερβερίδης]

Περισσότερο από μία ώρα διήρκησε η κατ’ ιδίαν συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Κατρούγκαλου, με τον ομόλογό του από τη Βόρεια Μακεδονία, Νίκολα Ντιμιτρόφ, στο περιθώριο του 4ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

Οι κ.κ. Κατρούγκαλος και Ντιμιτρόφ συζήτησαν σε καλό κλίμα για την πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την οικοδόμηση σχέσεων στρατηγικής συνεργασίας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Το πρόγραμμα συναντήσεων του υπουργού Εξωτερικών

Στο περιθώριο της συμμετοχής του στο Οικονομικό Forum των Δελφών, ο υπουργός Εξωτερικών είχε χθες συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου Ν. Χριστοδουλίδη, ενώ θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, με την αναπληρωτή πρωθυπουργό της Ρουμανίας, A. Birchhall και τον εκτελεστικό διευθυντή του Atlantic Council, Damon Wilson.

Σήμερα Σάββατο 2 Μαρτίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα παρέμβει ως κεντρικός ομιλητής σε πάνελ αναφορικά με την εθνική στρατηγική για την εξωτερική πολιτική. Την ίδια μέρα, θα έχει συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του I. Dacic.

Τέλος, την Κυριακή 3 Μαρτίου, θα συμμετάσχει σε συζήτηση που θα επικεντρωθεί στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών.