Ο Banksy συναντά τη Διεθνή Αμνηστία στην Τεχνόπολη

Μια έκθεση αφιερωμένη στον Banksy, τον σπουδαιότερο street artist της σύγχρονης εποχής από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου

Αναλυτικά το κάλεσμα:

Με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, για μια έκθεση αφιερωμένη στον Banksy, τον σπουδαιότερο street artist της σύγχρονης εποχής από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 26 Μαρτίου.

Για το σημαντικό αυτό event, οργανώνουμε τη μαζική μας παρουσία ως Διεθνής Αμνηστία, με ομαδικά πακέτα εισιτηρίων για τις ημερομηνίες 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23 και 24 Μαρτίου, με τις τιμέςτων εισιτηρίων να διαμορφώνονται από τα 15 στα 10 ευρώ. Αν σας ενδιαφέρει να επωφεληθείτε από το χαμηλότερο εισιτήριο, θα θέλαμε να μας στείλετε mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση activism@amnesty.org.gr, στο οποίο θα δηλώνετε το όνομά σας και τη συγκεκριμένη μέρα κατά την οποία θα επιθυμούσατε να παραστείτε στην έκθεση. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος πρέπει να έχει αποσταλεί στο mail μας μέχρι την Πέμπτη που προηγείται του Σάββατου ή της Κυριακής που σας ενδιαφέρει. Συνεπώς, αν σας ενδιαφέρει για μια από τις δύο μέρες του προσεχούς Σαββατοκύριακου (2-3/3), σας παρακαλούμε να μας στείλετε τη συμμετοχή σας μέχρι την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου.

O Banksy είναι ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 21ου αιώνα. Μέσα από τα γκράφιτι του συστήθηκε στο παγκόσμιο κοινό ως η πλέον προκλητική περσόνα της εποχής μας, ενώ κατάφερε να διατηρήσει την ανωνυμία του, σε μια εποχή όπου όλα έχουν ονοματεπώνυμο. Ο Βanksy ζωγράφισε τοίχους από την Παλαιστίνη ως τη Νέα Ορλεάνη, ενώ η ιδιόρρυθμη τέχνη του φιγουράρει στις γκαλερί όλου του πλανήτη, πέραν των δρόμων του Λονδίνου όπου και δημιούργησε το μύθο του. Προβοκάτορας, ιδιοφυής, ακτιβιστής, σκηνοθέτης, «βάνδαλος», σφοδρός πολέμιος του καπιταλισμού και του υπέρ-καταναλωτισμού, μα πάνω από όλα καλλιτέχνης του δρόμου, με τα stencil του καταγγέλλει όλα τα κακώς κείμενα του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου που επιτάσσει υπερκατανάλωση αγαθών, παρακολούθηση επί 24ώρου βάσεως ανθρώπων και κινήσεων, υπέρ-αστυνόμευση και άσκοπη χρήση βίας σε οποιονδήποτε αντιφρονούντα.

Η έκθεση της People Entertainment Group προσφέρει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε και στην Αθήνα μια διαδραστική εμπειρία που θα θυμόμαστε για καιρό. Τα έργα και τα μηνύματα του Banksy “ζωντανεύουν” γύρω μας καθώς οι τοίχοι της Τεχνόπολης ντύνονται με τα κορυφαία δείγματα της street art της εποχής μας, σε ένα urban περιβάλλον με διαδραστικά στοιχεία, που περιμένει τους επισκέπτες της έκθεσης να φωτογραφηθούν και να γίνουν κομμάτι του σύμπαντος του επαναστάτη δημιουργού.

Όλα τα κέρδη της έκθεσης θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου της Διεθνούς Αμνηστίας.

Σας περιμένουμε!

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ           
Ημερομηνίες: Από 27 Φεβρουαρίου μέχρι 26 Μαρτίου 2019
Μέρος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 13:30 – 23:00
Σάββατο – Κυριακή: 10:00 – 23:00

Ομαδικές κρατήσεις Διεθνούς Αμνηστίας:

Σάββατο και Κυριακή 2, 3, 9, 10, 16, 17, 23 και 24 Μαρτίου

Δηλώστε μας ονοματεπώνυμο και τη μέρα που σας ενδιαφέρει στο activism@amnesty.org.gr