Θ. Φωτίου: Οι πολιτικές μας δεν αφορούν μόνο την ακραία φτώχεια αλλά και τα μεσαία στρώματα (βίντεο)

«Επίδομα ενοικίου και επιδότηση δανείου για 1,1 εκ. πολίτες. Ανοίγει το Μάρτιο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις υιοθεσίες», σημειώνει η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Παράλληλα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για «ανθρωποφαγική αντίληψη» των προηγούμενων κυβερνήσεων αναφορικά με την αντιμετώπιση της κρίσης η οποία χτύπησε τα μεσαία στρώματα. «Η κρίση στην οποία μας έφεραν οι προηγούμενς κυβερνήσεις ρήμαξε τα μεσαία στρώματα».

Η Θ.Φωτίου αναφέρθηκε στο κράτος πρόνοιας που ανέλαβε η κυβέρνηση σημειώνοντας ότι αυτό μεριμνούσε μόνο για τους εξαθλιωμένους. «Εμείς βλέπουμε το κράτος πρόνοιας σαν κάτι που αφορά όλο τον ελληνικό λαό», σημεώισε η ίδια και υπογράμμισε ότι «το προνοιακό μοντέλο αλλάζει».

Επιπλέον, η κα Φωτίου σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο ενοίκιο 1 εκατ. νοικοκυριά και 667.000 άνθρωποι θα παίρνουν το επίδομα ενοικίου». Ακόμα δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι το μεγάλο ποσοστό ιδιοκατοίκησης που υπήρχε στην Ελλάδα απέτρεψε από το να υπάρχει στεγαστική πολιτική στη χώρα.

Η ίδια επανέλαβε ότι στις αρχές Μαρτίου αναμένεται το νέο ψηφιακό σύστημα αναδοχών και υιοθεσιών, «είναι ένα σύστημα που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο σταματάμε το κύκλωμα εμπορίας βρεφών. Το κάθε παιδί μόλις είτε γεννιέται είτε εγκαταλείπεται θα έχει ηλεκτρονικό φάκελο».

«Με τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα έχουμε τη δυνατότητα να ξέρουμε που βρίσκονται τα παιδιά σε όλη την Ελλάδα», είτε αυτά φιλοξενούνται σε κρατικά ιδρύματα είτε ιδιωτικά σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός, προσθέτοντας ότι η διαδικασία υιοθεσίας και αναδοχής θα προχωρά πλέον πολύ πιο γρήγορα καθώς πολλαπλασιάστηκαν οι κοινωνικοί λειτουργοί οι οποίοι αναλαμβάνουν τις υποθέσεις αναδοχής.

«Οι κοινωνικοί λειτουργοί ήταν 80 και αυτή τη στιγμή είναι πολλοί περισσότεροι καθώς ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος έγινε ΝΠΔΔ με 13 περιφερειακά τμήματα οι οποίοι αναλαμβάνουν τις υποθέσεις υιοθεσίας και αναδοχής. Ανοίξαμε μια τεράστια δεξαμενή για να επιταχύνουμε τις διαδικασίες».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις για η αναπληρώτρια υπουργός υπογράμμισε ότι σε καμία δημοσκόπηση από το 2012 δεν πέτυχαν τα εκλογικά αποτελέσματα. «Ποτέ δε μας έφεραν πρώτους. Η εταιρία που έδειχνε το 15% διαφορά με τη ΝΔ έπεσε έξω 30% μονάδες. Αυτό που γίνεται με την παράσταση νίκης χρησιμοποιείται ως “πλύση εγκεφάλου” στο λαό. Λες θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ αλλά σε πείθουν με την παράσταση νίκης ότι θα βγει η ΝΔ».

«Θα συνεχίσουμε και θα κερδίσουμε» ξεκαθάρισε η Θ.Φωτίου αναφορικά με τις εκλογές και πρόσθεσε ότι «η αντιπολίτευση είχε επενδύσει στην περικοπή των συνάξεων, χωρίς αποτέλεσμα».