Τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ- Τέσσερα χρόνια σκληρού αγώνα για το καλό της χώρας

Του Χρήστου Φραντζανά

Αγαπητό αναγνωστικό κοινό,

Με αυτό το άρθρο θα σας “ταξιδέψω” στις πρόσφατες καταρχάς πολιτικές εξελίξεις και ώς έντιμος και αντικειμενικός Δημοσιογράφος θα γράψω αλήθειες και μόνο αλήθειες.

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ψηφίστηκε και μάλιστα πανηγυρικά.Η Συμφωνία αυτή θα αποφέρει πολλά κέρδη και οφέλη στην πατρίδα μας.Θα τα δείτε σύντομα.Όχι δεν είμαι ιστορικός αλλά δεν είμαι και αδιάβαστος .Η Μακεδονία δεν ήταν χίλια στρέμματα.Από την μετά Χριστού εποχή νομαδικές σλάβικες φυλές κατοικούσαν στο βόρειο κομμάτι .

ΠΡΟΚΑΛΩ να με διαψέυσει κάποιος έγκριτος ιστορικός.Ειλικρινά αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς έχετε διαβάσει το πλήρες κείμενο της Συμφωνίας αλλά και τις Συνταγματικές αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο κ.Ζάεφ.Σας υπενθυμίζω την δήλωση του αείμνηστου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που είχε πει πως το Σκοπιανό θα έχει ξεχαστεί σε 10 χρόνια.

Τι έπραξαν οι προηγούμενες Κυβερνήσεις.ΤΙΠΟΤΑ.Προχώρησαν σε μεζοβέζικες λύσεις και άφησαν το σοβαρό αυτό ζήτημα να διαιωνίζεται.Από το 1992 μέχρι που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε τα ηνία της χώρας όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έδιναν μια για το Σκοπιανό.Να υπενθυμίσω μεταξύ άλλων πως όταν η επιτροπή ISO έστειλε επιστολή και ζητούσε απάντηση σχετικά με την ονομασία δεν την πήρε ποτέ.

Σήμερα η Αντιπολίτευση στο σύνολο της χρησιμοποιεί το όλο θέμα για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους ,εσωτερικής κατανάλωσης και με στόχο όχι μόνο να πλήξουν την Κυβέρνηση αλλά κυρίως τον Α. Τσίπρα.Στο οργανωμένο αυτό σχέδιο συμμετέχουν πληρωμένοι κονδυλοφόροι και επιχηρηματίες . ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Πρωθυπουργός σωστά έπραξαν και επιτέλους δόθηκε  ένα οριστικό τέλος .

Η ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ

Η κυβέρνηση παραχώρησε «μακεδονική» γλώσσα αλλά και την ιθαγένεια-υπηκοότητα των πολιτών.Αυτά δηλώνει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί ο Μητσοτάκης και οι ομοιδεάτες του.Φυσικά ψεύδεται ,το γνωρίζει αλλά κάτι πρέπει να λέει μόνο για να το λέει μήπως κερδίσει έδαφος όχι μόνο στους Νεοδημοκράτες αλλά δυστυχώς και στους ακροδεξιούς φασίστες.Η υποκρισία του φυσικά είναι άνευ προηγουμένου.Τον θεωρώ ανάξιο και ανίκανο.Δυστυχώς δεν υπάρχει σοβαρή αντιπολίτευση και για την ακρίβεια ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ.Υπάρχει μια διαρεμένη Ν.Δ με Σαμαρικούς – Καραμανλικούς κτλ.Στη Ν.Δ οι εκάστοτε πρόεδροι της κοιτούσαν την καρέκλα κι όχι τον Ελληνικό λάο.ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΘΡΗΝΗΤΟΣ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.

ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΤΩΤΑΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Άλλη μια δέσμευση της Κυβέρνησης που υλοποιήθηκε.Σας διαβαιβεώνω πως τα αποτελέσματα μόνο θετικά θα είναι και θα ωφελήσουν τόσο τους εργοδότες όσο και τους εργαζομένους.Διαβάστε όμως όλες τις σημαντικές αλλαγές και τα συμπεράσματα δικά σας.

Κατώτατος μισθός από 1.2.2019

-Υπάλληλοι: 650 €

-Εργατοτεχνίτες (ημερομίσθιο): 29,04 €

Αύξηση κατώτατου μισθού – Λίστα με επιδόματα

μαθητείας.

ασκούμενων σπουδαστών ΤΕΙ.

πρακτική άσκηση φοιτητών σχολών τουριστικής εκπαίδευσης.

ειδική επιδότηση εκδοροσφαγέων.

ειδική συμπληρωματική παροχή ανεργίας φορτοεκφορτωτών.

επιδότηση λόγω ανεργίας των ξεναγών.

επιδότηση λόγω ανεργίας αδελφών νοσοκόμων.

επιδότηση λόγω ανεργίας δασεργατών.

επιδότηση λόγω ανεργίας ρητινοσυλλεκτών.

βοήθημα ανεργίας ασφαλισμένων τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.

βοήθημα ανεργίας ασφαλισμένων τ. ΟΑΕΕ.

βοήθημα ανεργίας ασφαλισμένων τ. ΕΤΑΑ.

άδειας συμμετοχής σε εξετάσεις για σπουδαστές, φοιτητές, μαθητές που είναι εργαζόμενοι.

προγράμματα απασχόλησης.

τακτικής επιδότησης ανεργίας.

επίσχεσης εργασίας.

μακροχρόνια ανέργων.

ειδικό εποχικό.

ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη επιδότησης λόγω ανεργίας.

ειδικό βοήθημα μετά από τρίμηνη παραμονή στα μητρώα του ΟΑΕΔ.

ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας.

αφερεγγυότητας του εργοδότη.

διαθεσιμότητας.

παροχή προστασίας της μητρότητας.

    ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ ΚΑΙ ΝΤΙΜΠΕΙΤ

 

Δεν κατατέθηκε ποτέ. Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά δήλωνε για να δηλώνει.Ενέπεξε τους ψηφοφόρους του και αναρωτίεμαι πως ένας τέτοιος πολιτικός είναι η σωστή επιλογή να κυβερνήσει όταν τη μια λέει άσπρο και την άλλη μαύρο.Απέδειξε πως είναι δειλός και αναξιόπιστος και φυσικά έτρεξε στον Κώστα Καραμανλή για να τον συμβουλέψει.Αλήθεια ποιος αποφασίζει στη Ν.Δ ;;; Όσο για την δήλωση του που χαρακτηρίζει ανάξιο τον Πρωθυπουργό του την επιστρέφω.

Τώρα, πριν αρκετές εβδομάδες ο κ. Πρωθυπουργός ζήτησε από τον Μητσοτάκη να προχωρήσουν σε ένα ντιμπέιτ.Αν ήμουν στη θέση του Μητσοτάκη θα το έκανα. Αλλά όταν γνωρίζεις ό,τι θα ειπωθούν σληρές αλήθειες ε… το αποφεύγεις με σκοπό να σώσεις την όποια αξιοπρέπεια έχεις.Το αποφέυγεις διότι γνωρίζεις πως θα πληγεί η συνολική σου εικόνα ως Προέδρου κόμματος και οι συνέπειες θα είναι αρνητικές.Τελικά ο κ. Μητσοτάκης ξέρει μόνο να κρύβεται και με την στείρα αντιπολίτευση που κάνει θεωρεί πως μπορεί να ξεγελάσει τον ελληνικό λαό.

 

 

ΠΕΡΙ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΛ

Δυστυχώς δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και τώρα”δαγκώνει” το χέρι που τον τάιζε μην ψηφίζοντας νομοσχέδια. Οι λόγοι που τον οδήγησαν να αποχωρήσει το κόμμα του από την Κυβέρνηση είναι για εμένα φως φανάρι. Όταν προ μηνών ξεκίνησαν οι πρώτες συζητήσεις για το Σκοπιανό είδε να αποχωρούν βουλευτές του.Στην πορεία είδε και τις δημοσκοπήσεις που θέτουν το κόμμα του εκτός Κοινοβουλίου.

Ο κύριος Καμμένος μήνες τώρα βρίσκεται σε κατάσταση πανικού.Ο λαικισμός του δεν έχει προηγούμενο και μέσα σε όλα ψάχνει εξιλαστήρια θύματα στοχοποιώντας την αξιόλογη κυρία Κουντουρά.Πρώτα δήλωσε πως ο πατέρας της έγραψε τον ύμνο της Χούντας.Γιατί δεν μας το έλεγε παλαιότερα όχι ότι με αυτή του την τραγική δήλωση θα κερδίσει κάτι.’Ολοι γνωρίμου τι εστί Κουντουρά ,πόσα βραβεία έχει πάρει και πόσο έχει συμβάλει στον τουρισμό.

Και προ ημερών έθεσε ζήτημα για τα έξοδα του Υπουργείου.ΕΛΕΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΜΜΕΝΕ.ΕΧΕΤΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ.

Όσο για τον γάμο σας με τον κ. Μπαλτάκο σας δίνω μια συμβουλή.Το νού σας αν θα μπαινοβγαίνεται στο γραφείο του φασίστα Κασιδιάρη.

Αυτά φίλες και φίλοι.

Με την επόμενη αφορμή θα είμαι και πάλι εδώ.