Ρήγας για τις κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις: Μεταξύ των άξιων επιλέγονται οι αξιότεροι

«Οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις έγιναν με αξιοκρατικό τρόπο, όλοι όσοι έχουν αναλάβει είναι εξαιρετικά ικανοί αξιωματικοί» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Σύμφωνα με τον κ. Ρήγα, «όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν κριθεί και είναι άξιοι στρατηγοί και έχουν διοικήσει ισχυρότατες μονάδες, έχουν μεγάλη εμπειρία στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε κρίσιμες περιοχές. Άρα, δεν υπάρχει κάτι που να απομειώνει την ενίσχυση και το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων από μεριάς ηγεσίας. Μεταξύ των αξίων επιλέγονται οι αξιότεροι».

Όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα γύρω από τα Ίμια, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε ότι «είναι συνήθης δραστηριότητα ό,τι γίνεται όλα τα χρόνια. Η Τουρκία κατά καιρούς αυξάνει τη ρητορική της και ενδεχομένως και τις ενέργειες. Αυτό που λέμε και προς την απέναντι πλευρά είναι ότι δεν βοηθούν στην ειρηνική συνύπαρξη και στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής τέτοιες επιλογές, είτε είναι ρητορικές είτε ενδεχομένως και πρακτικές. Δεν υπάρχει κανένα θέμα». «Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι ισχυρότατες, έχουν την αποτρεπτική ικανότητα, είναι ειρηνικές. Αυτό είναι και το μήνυμα που στέλνουμε» κατέληξε ο κ. Ρήγας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ