Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Ήλθον είδον και απήλθον…

Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Μητσοτάκη: Ήλθον είδον και απήλθον…Ο Κ. Μητσοτάκης ήρθε ως πολιτευτής της δεκαετίας του 60 και εξήγγειλε από την Κρήτη έργα που είτε δημοπρατούνται ήδη είτε είναι στη φάση της υλοποίησης. Δεν ξεχνάμε όμως ότι επί 40 χρόνια ενέπαιζαν τους Κρητικούς για το ΒΟΑΚ, το νέο διεθνές αεροδρόμιο στο Καστέλι, το δρόμο της Μεσσαράς, την ηλεκτρική διασύνδεση. Οι Κρητικοί γνωρίζουν ποιοι φέρουν την ευθύνη για τη στασιμότητα των αναγκαίων έργων για το νησί μας, ποιοι άφησαν τον τόπο μας εκτός των μεγάλων υποδομών και ποιοι σήμερα, προσπαθούν να υλοποιήσουν έργα και όχι μακέτες.

Οι νόμιμοι ιδιοκτήτες του τόπου οι οποίοι δήλωναν ανερυθρίαστα ότι δεν θα έμεναν με σταυρωμένα χέρια αν η κυβέρνηση έπαιρνε ψήφο εμπιστοσύνης, σε μιας παλαιοκομματικής κοπής τριήμερη φιέστα επιχείρησαν να διασκεδάσουν τα μεγάλα πολιτικά τους αδιέξοδα. Να κρυφτούν πίσω απ τις ευθύνες τους. Είναι οι ίδιοι που μιλούσαν για αριστερή παρένθεση, για ενεργοποίηση του δημοσιονομικού κόφτη, για τέταρτο μνημόνιο, για περικοπή των συντάξεων. Διαψεύστηκαν σε όλα. Η χώρα χάρη στις θυσίες του λαού μας βγήκε από τα μνημόνια, οι συντάξεις δεν κόπηκαν, με προσεκτικά βήματα και σχεδιασμό από την κυβέρνηση βαδίζει στη νέα μεταμνημονιακή περίοδο.

Ο λαός μας δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου. Δεν ξέχασε τις μέρες και τα έργα σας. Τις 13 περικοπές μισθών και συντάξεων, το μαύρο στην ΕΡΤ, το λουκέτο σε σχολεία και νοσοκομεία, την ανεργία που έφτασε στο 27%, το 25% του εθνικού πλούτου που χάθηκε, τις απολύσεις, τα σκάνδαλα, τις μίζες, το πελατειακό κράτος, τη βία και την τρομοκρατία. Αλήθεια ξέχασαν πως δεν ολοκλήρωσαν ποτέ την 5η αξιολόγηση, με τα 19 προαπαιτούμενα στον αέρα και παρέδωσαν τη χώρα στη νέα κυβέρνηση το Γενάρη του 2015 με άδεια ταμεία. Ξέχασαν μήπως και τα 200 εκ ευρώ περίπου που οφείλει το κόμμα τους σε δάνεια. Πότε σκοπεύουν αλήθεια να τα επιστρέψουν.
Ο λαός μας δεν ξεγελιέται. Ξέρει καλά ποιοι ευθύνονται για τα προβλήματα της χώρας μας.

Απέναντι στο ακροδεξιό λαϊκιστικό κρεσέντο τους που φτάνει στο σημείο να καλύπτει και να χαϊδεύει τη Χ.Α, στην πλειοδοσία πατριδοκαπηλίας σε βάρος των εθνικών συμφερόντων, στους νεοφιλελεύθερους σχεδιασμούς τους τους θα βρουν ένα ευρύ δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο που θα ανατρέψει τους σχεδιασμούς τους και θα διασφαλίσει την πορεία του τόπου μας, τις προοπτικές της κοινωνίας μας, δεν θα αφήσει τις θυσίες των Ελλήνων να πάνε χαμένες. Είναι ιστορικό καθήκον, υποχρέωση και πολιτικό πρόταγμα για τους προοδευτικούς, δημοκρατικούς πολίτες της χώρας που γέννησε τη δημοκρατία.

Οι φωτεινότερες μέρες είναι μπροστά μας.