Επίσκεψη στην Πάτρα πραγματοποίησε η Μαρίνα Χρυσοβελώνη

Οι κοινωνικές δομές του δήμου Πατρέων και το συμβουλευτικό κέντρο γυναικών, του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα στην Πάτρα, η υφυπουργός Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Αρχικά, η υφυπουργός συναντήθηκε με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, ο οποίος την ενημέρωσε για τις κοινωνικές δομές του δήμου που καλύπτουν διάφορους τομείς πρόνοιας και απευθύνονται σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Επίσης, ενημέρωσε την υφυπουργό για θέματα του υπουργείου Εσωτερικών, με έμφαση την αναπλήρωση προσωπικού του δήμου που συνταξιοδοτήθηκε τα τελευταία χρόνια, χωρίς να αντικατασταθεί με νέες προσλήψεις.

Από την πλευρά της, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη ενημέρωσε τον δήμαρχο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία πρόσληψης 9.000 υπαλλήλων στους δήμους, αλλά δεσμεύτηκε να μεταφέρει την ιδιαίτερη ανάγκη του δήμου Πατρέων στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση.

Στην συνέχεια, η υφυπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τον δημοτικό ξενώνα φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του δήμου Πατρέων, όπου συναντήθηκε με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου, Βασίλη Θωμόπουλου.

Κατόπιν η Μαρίνα Χρυσοβελώνη επισκέφθηκε στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του ΚΕΘΙ, όπου συναντήθηκε με το επιστημονικό προσωπικό, αλλά και στελέχη του Κέντρου και ενημερώθηκε για τη δράση της συγκεκριμένης δομής στην ευρύτερη περιοχή της βορειοδυτικής Πελοποννήσου. Κατά την διάρκεια της συνάντησης κατατέθηκαν προτάσεις, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων γυναικών.

Σε δηλώσεις που έκανε στην συνέχεια η υφυπουργός Εσωτερικών, χαρακτήρισε υποδειγματική την λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου του ΚΕΘΙ, προσθέτοντας ότι «πολλές γυναίκες της ευρύτερης περιοχής λαμβάνουν καθημερινά την απαραίτητη στήριξη που χρειάζονται.»

Επίσης, είπε ότι «αξίζουν συγχαρητήρια τα στελέχη μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή καταπολέμησης της έμφυλης βίας, όπως συγχαρητήρια αξίζουν τα αντίστοιχα στελέχη που εργάζονται στις πολύ καλές μονάδες που λειτουργεί ο δήμος Πατρέων με τις οποίες η δομή μας, του ΚΕΘΙ, έχει αγαστή συνεργασία.»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ