Γ. Μπαλάφας: Προσβλέπουμε σε μία ουσιαστική και σταδιακή αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού

Γ. Μπαλάφας: Προσβλέπουμε σε μία ουσιαστική και σταδιακή αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθηνών, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Επόμενη Μέρα» (δημοσιογράφος κ. Σερ. Κοτρώτσος), τόνισε, μεταξύ άλλων:

Για τις πολιτικές εξελίξεις, τη συμφωνία των Πρεσπών και τη συνέχεια της κυβέρνησης

«Μετά και τη θετική δήλωση από το ΠΟΤΑΜΙ, μπορούμε να θεωρήσουμε δεδομένο ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα εγκριθεί από την ελληνική βουλή. Η αναγγελθείσα αποχώρηση των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την κυβέρνηση δημιουργεί οπωσδήποτε νέα δεδομένα. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει την πορεία της, εξασφαλίζοντας κοινοβουλευτική πλειοψηφία για όλα τα σημαντικά νομοθετήματα που θα φέρει για ψήφιση. Από την κυβερνητική πλευρά επιδίωξη και στόχος είναι η εξάντληση της τετραετίας, αυτό όμως θα γίνει, σε κάθε περίπτωση, με σεβασμό στα συνταγματικά πλαίσια και με συνεκτίμηση όλων των πολιτικών δεδομένων.
Από τις πρώτες μέρες του 2019 η κυβέρνηση συνεχίζει να προωθεί την ψήφιση των μέτρων που έχει εξαγγείλει : αύξηση κατώτατου μισθού, προστασία πρώτης κατοικίας, 120 δόσεις, επιδότηση ενοικίου κλπ, καθώς και τις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί (συνταγματική αναθεώρηση, σχέσεις εκκλησίας – κράτους κλπ).»

Για το σκάνδαλο by NOVARTIS

«Όλοι οι λογικοί άνθρωποι, ανεξάρτητα πολιτικών πεποιθήσεων, θεωρούν την υπόθεση NOVARTIS μέγα σκάνδαλο. Υπάρχει διασπάθιση δημοσίου χρήματος δεκάδων δισεκατομμυρίων και μίζες σε επιτήδειους και «αρμόδιους» της τάξης των 50 εκατομμυρίων €. Η ελληνική δικαιοσύνη έχει αναλάβει δράση, σε συνεργασία μάλιστα με το FBI και από την πλευρά μας θεωρούμε ότι όλοι πρέπει να σεβαστούν και να διευκολύνουν την δικαστική έρευνα. Το περί δικαίου αίσθημα του ελληνικού λαού απαιτεί οι ένοχοι, όσο ψηλά και να βρίσκονται, να αποκαλυφθούν και να τιμωρηθούν σύμφωνα πάντα με τους κανόνες δικαίου. Καμία συγκάλυψη, όλα στο φώς, είναι η σταθερή απόφαση της κυβέρνησης. Οι κραυγές, οι απειλές, οι «κουτσαβακισμοί», ιδιαίτερα από κάποια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μόνο ανησυχία από πλευράς τους και έλλειψη σεβασμού στη δικαιοσύνη μπορούν να σημαίνουν».

Για τις αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό που δρομολογούνται σε αυτή τη φάση

«Από την πλευρά μας προσβλέπουμε σε μία ουσιαστική και σταδιακή αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού. Θεωρούμε ότι στη χώρα μας και σε όλη την Ευρώπη, απαιτείται η προγραμματική και πολιτική συμπόρευση όλου του προοδευτικού φάσματος, Αριστεράς – Σοσιαλδημοκρατίας – Πράσινων, για να αντιμετωπιστεί, πέραν των άλλων, το επικίνδυνο μείγμα ακραίου νεοφιλελευθερισμού και ακροδεξιάς που απειλεί την δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή στη χώρα μας και όχι μόνο».