Χορτόπιτα με φύλλο κρούστας

Υλικά συνταγής

1 πακέτο φύλλα κρούστας για πίτες
1 ματσάκι σέσκουλα
1 ματσάκι ρόκα..

1 ματσάκι βλίτα
1 φλιτζ. τυρί φέτα τριμμένο
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
½ φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
⅓ φλιτζ. ελαιόλαδο
80-100γρ. βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

cooklathina
λιγότερο από 60 λεπτά
ταψί
Δυσκολία: εύκολες
Ποσότητα: 8-10 άτομα

Διαδικασία συνταγής

Ξεκινάμε με την γέμιση.
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι (φρέσκο και ξερό) για μερικά λεπτά. Προσθέτουμε τα βλίτα, τη ρόκα και τα σέσκουλα πλυμένα και καθαρισμένα.
Σοτάρουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε για μερικά λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη φέτα. Όταν λίγο κρυώσει η γέμιση, προσθέτουμε και το αυγό χτυπημένο και ανακατεύουμε.
Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο το ταψί. Λιώνουμε το βούτυρο σε μπρίκι ή σε μικρό κατσαρολάκι. Βάζουμε ένα φύλλο στο ταψί απλωμένο, ώστε να κλείσουμε στο τέλος την πίτα από πάνω. Αλείφουμε κάθε φύλλο που βάζουμε στο ταψί με βούτυρο.
Βάζουμε δεύτερο φύλλο χωρίς να το απλώσουμε, δεν μας πειράζει αν το «τσαλακώσουμε». Συνεχίζουμε με άλλα δύο φύλλα. Βάζουμε τη μισή γέμιση και απλώνουμε να έχει παντού.
Απλώνουμε ένα ακόμη φύλλο από πάνω, προσθέτουμε την υπόλοιπη γέμιση και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αλείφουμε με βούτυρο καλά και τις άκρες και κλείνουμε περιμετρικά την πίτα. Αλείφουμε με βούτυρο από πάνω και κόβουμε σε κομμάτια, ανάλογα με το μέγεθος που τα θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC μέχρι να ροδίσει η πίτα. Τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε και σερβίρουμε.