Συζήτηση 1η: «Αξιοκρατία & Δημοκρατία» από τον Όμιλο Ιδεών ” The Catalyst”

Την πρώτη συζήτηση με θέμα «Αξιοκρατία και Δημοκρατία» διοργανώνει ο Όμιλος Ιδεών «Τhe Catalyst» την Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018 στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Public Συντάγματος (5ος όροφος).

Τις εισηγήσεις τους θα αναπτύξουν η Πρόεδρος της Επιτροπής Απονομής Νόμπελ Ειρήνης, Berit Reiss – Andersen, ο τέως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο τέως Υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης και ο διεθνής εμπειρογνώμων πολιτιστικών δραστηριοτήτων, Φίλιππος Δρακονταειδής.

Την συζήτηση μεταξύ εισηγητών και παρευρισκόμενων θα συντονίσει ο νομικός Παναγιώτης Περάκης. Τις εργασίες εκ μέρους του «The Catalyst» θα προλογίσει η Αθηνά Δρέττα, μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ και στέλεχος του Ποταμιού.

Πριν την έναρξη, θα καταθέσει την δική του ξεχωριστή ματιά, με το γνωστό και επιτυχημένο τρόπο ο stand-up comedian Σίλας Σεραφείμ.

 

Η συζήτηση θα διεξαχθεί στο πλαίσιο των συζητήσεων «Προοδευτικές Πολιτικές για το Αύριο», οι οποίες πρόκειται να ακολουθήσουν το προσεχές διάστημα.

 

Λίγα λόγια για το  «ΤΗΕ CATALYST»

 

Τα ιδρυτικά μέλη του ομίλου ιδεών «The Catalyst» (μτφρ. ο καταλύτης) υποστηρίζουν ότι ο προοδευτικός χώρος μπορεί και πρέπει να επανεφεύρει τον εαυτό του μέσα από νέες, αποτελεσματικές πολιτικές.  

Σύμφωνα με τον όμιλο, μόνο με την ανασύνθεση του πολιτικού  πέρα από τις κλασικές διαχωριστικές γραμμές είναι εφικτό να αντιμετωπισθούν ζητήματα, όπως είναι η κρίση της Ευρώπης, ο λαϊκισμός, τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ανοιχτή κοινωνία, η 4η Βιομηχανική επανάσταση, η οικονομία και οι ανισότητες.

Τα μέλη του «The Catalyst» πιστεύουν στην ενότητα του διανοητικού και πολιτικού κεφαλαίου, στοχεύουν στη σύνδεση του πολιτικού και επιστημονικού λόγου και φιλοδοξούν να διαμορφώσουν άποψη μέσα από μια φρέσκια ματιά με σκοπό την αντιμετώπιση των επερχόμενων προβλημάτων.