ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχόλιο του Χρήστου Φραντζανά

Αγαπητό αναγνωστικό κοινό,

Τελικά δεν είναι τυχαίες οι αναίτιες επιθέσεις του Μαρινάκη στον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.

Μήπως κ.Μαρινάκη δεν σας κάνανε τα ρουσφέτια που φαντάζομαι το τονίζω φαντάζομαι ζητήσατε από τον ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.;;;;;;

Άλλη εξήγηση δεν μπορώ να φανταστώ.

ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΑΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ.

ΚΑΙ ΣΑΣ ΞΑΝΑΡΩΤΩ : ΤΙ ΣΗΜΑΙΑ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΣΑΣ ΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΑΤΕ ΓΙΑ ΧΟΥΝΤΑ;;;;;;;;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΩΣ ΓΙΟΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΗ ΠΩΣ ΤΟΣΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΑΡΙΧΗΘΕΙΚΑΤΕ ;;;;;;

ΜΕ ΤΙ ΧΡΗΜΑΤΑ;;;;;;; ΠΟΙΑ Η ΑΡΧΙΚΗ ,ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΣΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΡΟΗ;;;;

ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΣΧΕΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΦΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ;;;;;;;

 

Ποινικά ζητήματα και δικαστικές διαμάχες

Από το 2010 ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει βρεθεί αντιμέτωπος με μία σειρά δικαστικών υποθέσεων που αφορούν τόσο τις δραστηρίοτητες του στο χώρο του ποδοσφαίρου, αλλά και σοβαρότερα αδικήματα, συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας εμπορίου ναρκωτικών στην Ελλάδα.

Εμπόριο ναρκωτικών – Noor 1

Από το 2014 η Ελληνική δικαιοσύνη ερευνά την υπόθεση διακίνησης ηρωίνης 2,1 τόνων αλλά και μεγάλης ποσότητας λαθραίων καυσίμων μέσω του πλοίου Noor 1, που προσάραξε στο λιμάνι του Πειραιά. Ύστερα από μία μεγάλη επιχείρηση τεσσάρων ετών, που συμπεριέλαβε μυστήριες δολοφονίες και εξαφάνιση πολλών μαρτύρων,αθώωση, αλλά και καταδίκημερικών εμπλεκόμενων, η εισαγγελέας Πειραιά Ελένη Τζίβα άσκησε ποινική δίωξη στον Βαγγέλη Μαρινάκη για χρηματοδότηση και αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών, εγκληματική οργάνωση για τη μεταφορά, διακίνηση, καθώς και πώληση ναρκωτικών. Η συγκεκριμένη δίωξη ασκήθηκε μετά την ολοκλήρωση προκαταρκτικής εξέτασης, στο πλαίσιο της οποίας ελέγχθηκαν τραπεζικά εμβάσματα σε τρεις συνεργάτες του εφοπλιστή. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δήλωσε αθώος και έκανε λόγο για σκευωρία.

Στημένα παιχνίδια και σκάνδαλο Koriopolis

Παράλληλα, από το 2011 μέχρι και το 2017 βρέθηκε μεταξύ των υπόπτων σε διάφορες έρευνες των ελληνικών δικαστικών αρχών για σκάνδαλο “στημένων” παιχνιδιών. Βάση της έρευνας, αποτέλεσε η έκθεση της UEFA περί μη κανονικών ρυθμών στοιχηματισμού στη Β’ Εθνική (Football League) και το κύπελλο Ελλάδας τα έτη 2009 και 2010, ενώ με εισαγγελική εντολή η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προέβη σε παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ώστε να διαπιστωθεί εάν η ενδεχόμενη χειραγώγηση επεκτείνεται και στη Α’ κατηγορία της Super League για τη χρονιά 2010-11. Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν απέκλεισε τον Ολυμπιακό από το Champions League της ερχόμενης περιόδου 2011-12, θεωρώντας ότι τα πορίσματα της ελληνικής έρευνας δεν στοιχειοθετούν ενδείξεις για αμφισβήτηση της εγκυρότητας κατάκτησης του προηγούμενου πρωταθλήματος από το σύλλογο. Ο ίδιος ο Μαρινάκης δήλωσε πως οι κατηγορίες δεν τον αφορούσαν και δεν υπήρξαν αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του. Με τη σειρά του ο Ολυμπιακός, υποστήριξε ότι οι φερόμενοι ως χειραγωγούμενοι αγώνες πραγματοποιήθηκαν πριν τον Ιούνιο του 2010 όπου εκείνος απέκτησε τη μετοχική πλειοψηφία και προεδρία στην ΠΑΕ, ενώ προσέθεσε πως η τελευταία δεν εμπλέκεται σε κάποιο από αυτά.

Στο πλαίσια εισαγγελικής έρευνας για ανώνυμη καταγγελία, εκ νέου τον Αύγουστο του 2014 κλήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να εξεταστεί ως ύποπτος για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στον ποδοσφαιρικό χώρο. Το 2015, και ύστερα από το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνώναπαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες σχετικά με την έρευνα του σκανδάλου “Koriopolis” ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2011.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2016 ο εισαγγελέας εφετών Σταμάτης Δασκαλόπουλος, για άλλη δικογραφία, πρότεινε τη προσωρινή φυλάκιση του Βαγγέλη Μαρινάκη και παραπομπή σε δίκη για τα εγκλήματα της ένταξης, συμμετοχής και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, απάτης κατ’ εξακολούθηση, εκβίασης κατ’ εξακολούθηση, δόλιας και σκόπιμης παρέμβασης με αθέμιτες ενέργειες για αλλοίωση της έκβασης του αποτελέσματος ποδοσφαιρικών αγώνων, αναφέροντας ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός είναι ο αδιαμφισβήτητος οργανωτής της εγκληματικής συμμορίας που επί σειρά ετών δρα στο χώρου του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Μεταξύ άλλων ο Σταμάτης Δασκαλόπουλος ανέφερε ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραβίασε τον όρο απαγόρευσης ενασχόλησης του με το ποδόσφαιρο, ενώ η συμμετοχή του στο χώρο εγκυμονεί κίνδυνο τέλεσης και νέων αδικημάτων. Αντίστοιχα η UEFA επιβεβαίωσε ότι ξεκίνησε επίσημη έρευνα για την ΠΑΕ Ολυμπιακός ώστε να διαπιστωθούν οι κατηγορίες εις βάρος του Μαρινάκη και της ομάδας ύστερα από την παρέμβαση του Σταμάτη Δασκαλόπουλου.

Τον Νοέμβριο του 2017 το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, την παραπομπή του Βαγγέλη Μαρινάκη σε δίκη μαζί με άλλους 27 κατηγορούμενος για το στήσιμο αγώνων στην Ελλάδα και τη σύσταση συμμορίας. Το Συμβούλιο έκρινε ότι δεν συντρέχει λόγος προσωρινής κράτησης ενώ τον απάλλαξε για τα αδικήματα της απάτης, της εκβίασης, της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ηθικής αυτουργίας της έκρηξης στον φούρνο Κωνσταντινέα.

Κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών ασκήθηκε αναίρεση απο τους συνηγόρους του Μαρινάκη αλλά και από την εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Τον Μάρτιο του 2018 ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την οριστική απαλλαγή του Βαγγέλη Μαρινάκη από τις παραπάνω κατηγορίες καθώς και την εν μέρει αναίρεση του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για για την παράβαση του άρθρου 132 του νόμου 2725/99 (αθλητική δωροδοκία με συνέπεια την αλλοίωση του αποτελέσματος αγώνα) και συνακόλουθα για την αξιόποινη πράξη της συμμορίας για λόγους ελλιπούς αιτιολογίας στέλνοντας την υπόθεση πάλι στο Συμβούλιο Εφετών για νέα κρίση.