ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΥΤΗΡΙΑΣΜΟΙ για τα πολιτικά δρώμενα στο Δήμο Βόλβης. Ξεκάθαρες και υπερκομματικές λύσεις ζητάει  ο  υποφήφιος Δήμαρχος Βόλβης κ.Βασίλης Ζωγράφος

 

Ξεκαθαρίζει τις θέσεις του ο πρώην αντιδήμαρχος Βασίλης Ζωγράφος…..ζητάει να πέσουν κεφάλια και να εφαρμοστεί ο Κανονισμός λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου βάσει του Νόμου 3463/2006(ΦΕΚ Α 114/30.6.2006)σε συνάντηση του με τον Δήμαρχο Κο Λιάμα Διαμαντή.

Η έλευση της απλής αναλογικής άλλωστε δεν αφήνει περιθώρια κάλυψης και απόκρυψης της καταγεγραμμένης αλήθειας…!!!!

Σε φιλικό και εγκάρδιο κλίμα στις 27/4/2018, μετά από δεκάμηνη διακοπή σχέσεων συνεργασίας και με την παρουσία δύο κοινών φίλων και στενών συνεργατών, πραγματοποιήθηκε η τελευταία πολιτική συνάντηση του υπογράφοντος με τον Δήμαρχο, μετά από αίτημα του πρώτου.

Τα περισσότερα θέματα στην ατζέντα είχαν πολιτική απόχρωση παρόλο που η συνάντηση έγινε σε ιδιωτικό χώρο και αφορούσαν στην :
α) Κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση των Λουτρών Ν.Απολλωνίας.
β) Δυσλειτουργία του Δ.Σ. και την κακή εικόνα που παρουσιάζει προς τα έξω.
γ) Τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΒ.
δ) Συμπεριφορά έμμισθων αιρετών των υπηρεσιών του Δήμου.
Εκτός ατζέντας ετέθησαν τα θέματα
α) των φιλικών σχέσεων με την ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε., έναντι παρεχόμενων υπηρεσιών έργων και πελατειακής διαπλοκής παρά την ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. που εντέλει τα αντίθετα.
β) της αδιάφανης διαδικασίας της δημοπράτησης των 57 στρεμμάτων της ΔΚ Ασπροβάλτας με μηδενικό ανταγωνιστικό ενδιαφέρον με πλειοδότη και εγγυητή το ίδιο πρόσωπο χωρίς ΑΦΜ με άγνωστη έδρα έναρξης εργασιών με ισχνή και δυσανάλογη με το ύψος της επένδυσης για την τριετή περίοδο χάριτος, εγγυητική επιστολή.

Ενδιαφέρον προκαλεί και η αποποίηση της ευθύνης, πριν καν΄ υπογραφεί η σύμβαση, από τους αιρετούς που συντάχθηκαν με την εισηγητική πρόταση στο ΔΣ και τις εμπλεκόμενες Δημοτικές υπηρεσίες, σε αντίθεση με την ισχύ του όρκου των αιρετών και μόνιμων υπαλλήλων «ορκίζομαι να φυλάττω πίστη στη πατρίδα , υπακοή στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω τιμίως και ευσυνειδήτως τα καθήκοντα μου».
Δυσδιάκριτη “τιμιότητα και ευσυνειδησία” , ειδικά από τους αιρετούς !!!!

Επι της ουσίας ζήτησα από τον Κο Λιάμα να λειτουργήσει ως «πραγματικός» Δήμαρχος…αξιολογώντας τις δυνατότητες και τις ικανότητες των συνεργατών του ώστε να κατανέμει και να αναδιανέμει τις αρμοδιότητες, με κριτήριο την αποτελεσματικότητα και τη φυσική παρουσία των έμμισθων αιρετών, οι υψηλές αντιμισθίες των οποίων έρχονται σε αντίθεση, με το αίσθημα δικαίου των ανέργων και του μέσου εργαζόμενου Έλληνα των 500€ .
Να είναι κοντά στην καθημερινότητα στα προβλήματα των πολιτών και να αποδίδει δίκαια, εύσημα στους φιλότιμους υπαλλήλους αλλά και να τους θέτει έναντι των ευθυνών, υπέρ του κοινωνικού συνόλου.

Λίγο πριν το τέλος της συζήτησης ζήτησα από τον Δήμαρχο να αντικαταστήσει από τα καθήκοντα τους
α) τον Αντιδήμαρχο ΔΕ Ν.Απολλωνίας, γιατί με την εν γένει συμπεριφορά του προκαλεί το κοινό περί δικαίου αίσθημα, έχει ευθύνη για τη διάλυση της τοπικής αγοράς του Μελισσουργού, στη θέση Πλατάνια, ευθύνη για την χρεοκοπία της ΑΕ Ιαματικά Λουτρά Ν.Απολλωνίας και την καταστροφή των εγκαταστάσεων της νέας λουτρόπολης.
β) Τον πρόεδρο του ΔΣ για την δυσλειτουργία του ΔΣ και την κακή εικόνα που εμφανίζει προς τα έξω (αναιτιολόγητες απουσίες Δημοτικών συμβούλων χωρίς καν να γίνεται μνεία από τον Πρόεδρο για τήρηση του κανονισμού λειτουργίας ΔΣ). Καθώς επίσης για την ευθύνη του στη χρεοκοπία της ΑΕ Ιαματικά λουτρά Ν.Απολλωνίας.
γ) Τον υπεύθυνο έμμισθο αιρετό της υπηρεσίας ( καθαριότητα – ηλεκτροφωτισμός κ.χ. οδών και πλατειών ) για την ανάρμοστη και αγενή συμπεριφορά του σε πολίτες του Δήμου καθώς επίσης για την αναποτελεσματικότητα και τη συσσώρευση ανεπίλυτων προβλημάτων της υπηρεσίας που προΐσταται.

Οι αποζημιώσεις των ανωτέρω αιρετών ξεπερνούν τις 360.000€ που είναι δυσανάλογες με το έργο και την ποιότητα που <<πέτυχαν>> κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των καθηκόντων τους, για την περίοδο 2011 – 2018.
Τέλος επιβεβαιώθηκε εκατέρωθεν η πολιτική διαφωνία επί θεσμικών αρχών και αξιών, ενημέρωσα τον Κο Λιάμα ότι θα διεκδικήσω τον Δημαρχιακό θώκο στις επερχόμενες εκλογές του 2019…. τον ευχαρίστησα για τον χρόνο που διέθεσε και για την μέχρι τώρα «συνεργασία».

ΒΑΣΙΛΗΣ ΖΩΓΡΑΦΟΣ