Πίτα με τρεις γεμίσεις.Του Άκη Πετρετζίκη

Μέθοδος Εκτέλεσης

Για την πρώτη γέμιση

  • Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει. Προσθέτουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια, ελαιόλαδο, φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο, σκόρδο ψιλοκομμένο, μανιτάρια σπασμένα σε κομμάτια, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πιπέρι, τη νοστιμιά και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη.

Για τη δεύτερη γέμιση

  • Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε ελαιόλαδο, πράσο ψιλοκομμένο, κρεμμύδι ψιλοκομμένο, πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη, μαραθόσπορο και σοτάρουμε για να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε το σπανάκι και ψήνουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε ξύσμα από λεμόνι, τυρί φέτα και νοστιμιά. Με ένα πιρούνι σπάμε τη φέτα σε χοντρά κομμάτια, ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Για την τρίτη γέμιση

  • Στο τηγάνι προσθέτουμε το κοτόπουλο, ελαιόλαδο, τη νοστιμιά, σκόρδο ψιλοκομμένο και με μία κουτάλα σπάμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια.
  • Ρίχνουμε κάρι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη και σπάμε το ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια.

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C στον αέρα.
  • Σε ένα στρογγυλό ταψί 32 εκ. ρίχνουμε ελαιόλαδο. Στρώνουμε ανά δύο τα τέσσερα φύλλα κρούστας. Πασπαλίζουμε ενδιάμεσα με ελαιόλαδο.
  • Όταν στρώσουμε το πέμπτο φύλλο κρούστας, ρίχνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε τις 3 γεμίσεις. Απλώνουμε την κάθε μία στο 1/3 της επιφάνειας του ταψιού με τα φύλλα. Γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων κρούστας προς τα μέσα και πιέζουμε με τα χέρια μας.
  • Στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία με το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο που περισσεύει στην επιφάνεια της πίτας.
  • Ψήνουμε για 1 ώρα και 10 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.