Βασίλειος Ζωγράφος: Η κακοδιοίκηση – κακοδιαχείριση στα Λουτρά Ν. Απολλωνί

vslz

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Βόλβης για την λειτουργία της Α.Ε. ΙΑΜΑΤΙΚΑ ΛΟΥΤΡΑ ΝΕΑΣ ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

 

 

 

Β. ΖΩΓΡΑΦΟΣ

ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Α.Ε. Ι. .Λ.ΟΥΤΡΩΝ Ν. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

ΤΗΛ. 6948889655

 

Ν. ΜΑΔΥΤΟΣ 15 Μαρτίου 2018

ΠΡΟΣ:

Α) ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

 Β) ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 

Γ) ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ (ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ) 

Δ) ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Α) ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΗΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – ΘΡΑΚΗΣ 

Β) ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α.Ε. ΙΑΜΑΤΙΚΩΝ ΛΟΥΤΡΩΝ Ν. ΑΠΟΛΛΩΝΙΑΣ

 

 

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση Δημοτικών Συμβούλων Δήμου Βόλβης για την λειτουργία της Α.Ε.

 

Σχετ.: Αλληλογραφία που αφορά αναφορά – καταγγελία στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μ.Θ.

 

 

 

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Βόλβης, μέλη του οργανισμού πρώτου Βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης,

Εσείς που έρχεστε πρώτοι σε επαφή με την καθημερινότητα,

Εσείς που θέτετε τον εαυτόν σας στην ετυμηγορία των συμπολιτών σας,

Εσείς που δίνετε όρκο πίστης στο Σύνταγμα του Κράτους και υπακοής στους Νόμους της χώρας μας,

γνωρίζετε πολύ καλά ότι ο αιρετός ά βαθμού Τ.Α. δεν έχει μόνο αρμοδιότητες που μεταφέρονται από τον εκάστοτε Δήμαρχο, αλλά έχει και υποχρεώσεις που πηγάζουν από την ίδια την ζωή και ιδίως υποχρεώσεις που απορρέουν από την ιδιότητα ως Δημοτικός Σύμβουλος.

Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, ίσως να μην γνωρίζετε τι συμβαίνει σε βάθος στην Α.Ε. Ιαματικών Λουτρών Ν. Απολλωνίας, ή ίσως να γνωρίζετε πολύ λίγα.

Τώρα έχετε στην διάθεσή σας αυτή την επιστολή, που συνοδεύεται με πολλά έγγραφα – στοιχεία που συνδέονται με την κακή λειτουργία της Α.Ε..

Κάποια από αυτά ίσως να είναι και ‘απόρρητα’ (καταστατ. Α.Ε.) για λόγους συμφερόντων της Α.Ε..

Από τώρα και μετά, θεωρώ ότι έχετε χρέος να ψάξετε σε βάθος, να ενημερωθείτε και να ζητήσετε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να φέρει το θέμα στο Δ.Σ. σε τακτική Συνεδρίαση για ‘ διαχειριστικό έλεγχο’ από το Σ.Ο.Λ. (Σώμα Ορκωτών Λογιστών).

Σήμερα το χρέος της Α.Ε. ξεπερνά τα 2.500.000 ευρώ και δεν είναι μόνο αυτά αν προστεθούν και τα πρόστιμα που αφορούν κακοδιοίκηση για τα έτη 2011,2012,2013,2014,2015,2016 και 2017 από τη ΔΟΥ, ΣΔΟΕ Διοικητικά Δικαστήρια κ.τ.λ..

Σε αυτές τις χρονιές υπάρχει μεγάλο ‘χάλι’ . Ο ισοσκελισμός εσόδων – εξόδων γινόταν με ‘μεγάλη μαεστρία’ όπως λέει και ο ορκωτός κος Ζωίτσας στην ενημέρωση του Δ.Σ..

Η μόνη χρονιά που παρουσίασε κέρδη 1.500,00 ευρώ ήταν το 2014 και αυτό ίσως να οφείλεται στην επιστροφή των 190.000 ευρώ από τα κλεμμένα του Διευθύνοντος Συμβούλου.

Η κακοδιοίκηση και η κακοδιαχείριση, ως επιζήμιος τρόπος λειτουργίας, έγινε κανόνας που μαζί με τις συνεχείς αλλαγές διοικήσεων, 40 διοικήσεις σε 15 χρόνια, χαρακτηρίζουν τις χρονιές αυτές ως τις πιο καταστροφικές στην διάρκεια της λειτουργίας της εταιρείας από την ίδρυσή της.

Οι φιλότιμες προσπάθειες κάποιων μελών, Προέδρων και Διευθυντικών Συμβούλων (Κεσεπίδης, Παπαγεράς, Δεμερτζής, Φλώρος, Κυριακού κ.τ.λ.) να φέρουν θετικό αποτέλεσμα και κέρδη, έπεφταν πάντα στο κενό, προσκρούοντας στην αρνητική στάση και αντίληψη, ίσως και υπόγειας συνεργασίας των τοπικών Δημοτικών Αρχών με τον μεγαλομέτοχο, που εκμεταλλευόταν τις αδυναμίες της Α.Ε. για ίδιο κομματικό όφελος εις βάρος της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Είναι αδιανόητο να παραπέμπονται στην δικαιοσύνη υποθέσεις αδιαφάνειας και κακοδιοίκησης μικρότερης αξίας και να σιωπάται η υπόθεση της Α.Ε. από το 2013και μετά.

ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ. Θα είστε συνυπεύθυνοι στο ΕΓΚΛΗΜΑ που ΔΙΑΠΡΑΤΕΤΑΙ στην Α.Ε.. ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΑΜΜΕΣΑ Ή ΕΜΜΕΣΑ Δημοσίου Πλούτου.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΑΣ ΗΣΥΧΗ και ΔΙΑΦΑΝΗ απέναντι στην κοινωνία, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου της Συμπολίτευσης και της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης, ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ.

Μόνο έτσι θα απομονωθούν οι αόρατοι του Δήμου που απομυζούν και σκορπούν ασύστολα τον πλούτο της Α.Ε., για να δημιουργούν κομματικούς στρατούς, εις βάρος της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ και της κοινωνίας.

Διατέλεσα μέλος της Διοίκησης της Α.Ε., από τον Φεβρουάριο του 2017, έως τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Έχω ιερή υποχρέωση και ευθύνη να σας μεταφέρω την εμπειρία μου, με τον πιο απλό τρόπο.

Για οποιαδήποτε ενημέρωση επί των αναγραφομένων, είμαι στην διάθεσή σας.

 

Με εκτίμηση,

Β. Ζωγράφος