Αφιέρωμα στον Παντελή Παντελίδη .Για εμάς δεν έφυγε .Είναι εδώ μαζί μας !!!

manaΟ Παντελής Παντελίδης ήταν  τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης. 
Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία Αττικής στις 23 Νοεμβρίου 1983 και σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα στις 18 Φεβρουαρίου 2016.

Με ακούσματα Καζαντζίδη, Διονυσίου και Νταλάρα στο σπίτι του, από μικρή ηλικία εξεδήλωσε την αγάπη του για τη μουσική. Σε ηλικία μάλιστα 12 ετών ζήτησε από τους γονείς του να του αγοράσουν κιθάρα και άρχισε να παίζει, χωρίς ποτέ να κάνει μαθήματα. Ήταν αυτοδίδακτος.

Μέχρι 17 χρονών έπαιζε ποδόσφαιρο και ενώ είχε όλες τις προοπτικές να ασχοληθεί επαγγελματικά, έδωσε εξετάσεις, πέρασε σε στρατιωτική σχολή και έγινε μόνιμος στο Πολεμικό Ναυτικό.

Η αγάπη του όμως για τη μουσική και η ικανότητα του να γράφει ταυτόχρονα στίχο και μουσική εξακολούθησε να αποτελεί καταφύγιο και προτεραιότητα στις προσωπικές στιγμές του. Ξεκίνησε λοιπόν στην αρχή εντελώς ερασιτεχνικά να γράφει και να ερμηνεύει μόνος τα τραγούδια του με μια κιθάρα και για να μη χάνονται να τα βιντεοσκοπεί κιόλας μόνος. Η συνέχεια ήταν να τα ανεβάζει πάλι μόνος του στο διαδίκτυο σαν παιχνίδι, σαν συνήθεια όλων των συνομηλίκων. Η ανταπόκριση από όλες αυτές τις κινήσεις ήταν εντυπωσιακά ενθαρρυντική, τα θετικά σχόλια κατέκλυσαν τις ηλεκτρονικές σελίδες του και του έδωσαν τη σιγουριά και την αυτοπεποίθηση να κάνει το όνειρο του μοναδικό τρόπο ζωής.

Παντελής-Παντελίδης-628x356 (1)

Τραγούδαγε επαγγελματικά για έξι χρόνια γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία, μέχρι που κατέληξε από το τροχαίο. Για τέσσερα χρόνια τραγουδούσε σε μικρά μαγαζιά. Η πρώτη του δισκογραφική δουλειά ήταν ο δίσκος με τίτλο «Αλκοολικές οι νύχτες» κυκλοφόρησε το 2012 και έγινε διπλά πλατινένιος. Μεγάλη επιτυχία του είναι το τραγούδι «Δεν ταιριάζετε σου λέω», ενώ στο δίσκο περιλαμβάνονται ακόμη τα τραγούδια «Συνοδεύομαι», «Πάμε στοίχημα θα ξαναρθείς», «Παραμυθιάζομαι», «Λιώμα σε γκρεμό», τα οποία γνώρισαν επιτυχία στο ραδιόφωνο. Ο ίδιος είχε δηλώσει ότι τα τραγούδια του τα γράφει εμπνεόμενος από προσωπικά βιώματα ή από ιστορίες κοντινών του προσώπων. Είχε μεγάλη αδυναμία στην μητέρα του για την οποία έχει γράψει και ένα τραγούδι με το όνομά της «Αθηνά». Εμφανιζόταν πάντα με τον κιθαρίστα Στέλιο Μπινιάρη και στο τουμπερλέκι με τον φίλο του Δημήτρη Χορίνο.

pantelispantelidiscoverΕίχε βραβευτεί με: Μουσικό βραβείο MAD Yideo Music Award το 2013, το 2014 και το 2015.