Και όμως το χαρτί υγείας κάνει κακό στον κόλπο σου

Το είχες σκεφτεί ότι το χαρτί υγείας μπορεί να κάνει κακό στον κόλπο σου;…

1. Μικροκοψίματα
Το λεγόμενο papercut που παθαίνεις όταν γυρνάς τη σελίδα του βιβλίου μπορείς να το πάθεις και στο αιδοίο από το χαρτί υγείας, τρομακτικό; ”Όταν σκουπίζεσαι πολύ δυνατά ή όταν χρησιμοποιείς σκληρό χαρτί κάνεις μικροκοψίματα στην επιδερμίδα του αιδοίου τα οποία μπορεί να προκαλέσουν φαγούρα, πρήξιμο μέχρι και μολύνσεις. Για αυτό οι γιατροί προτείνουν να σκουπίζεσαι ταμποναριστά όταν πηγαίνεις τουαλέτα και να μην σέρνεις το χαρτί.

2. Ουρολοιμώξεις
Η ουρήθρα στις γυναίκες είναι κοντή και τα βακτήρια δεν χρειάζεται να ταξιδέψουν ιδιαίτερα μακριά για να φτάσουν στην ουροδόχο κύστη. Όταν λοιπόν σκουπίζεσαι από πίσω προς τα μπροστά μεταφέρεις βακτήρια από τον πρωκτό σου τα οποία δημιουργούν τις ενοχλητικές ουρολοιμώξεις. Για αυτό να θυμάσαι, σκουπιζόμαστε πάντα από μπροστά προς τα πίσω.

3. Πρήξιμο
Αρκετά χαρτιά υγείας έχουν άρωμα, βαφές αλλά και χημικά τα οποία μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμούς αλλά και πρήξιμο. Για να αποφύγεις κάτι τέτοιο δοκίμασε να σκουπίζεσαι πιο απαλά ή αγόρασε ένα χαρτί υγείας με πιο μαλακή υφή.

4. Μύκητες
Το άρωμα στο χαρτί υγείας εκτός από πρήξιμο μπορεί να αλλάξει και το Ph του κόλπου σου και να πάθεις κάποια μυκητίαση για αυτό καλό είναι να χρησιμοποιείς αντιαλλεργικό χαρτί υγείας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως να θυμάσαι πως όταν έχεις την οποιαδήποτε ενόχληση και δεν μπορείς να εντοπίσεις την αιτία του προβλήματος ενημερώνεις αμέσως τον γυναικολόγο σου για να σε εξετάσει.