ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

22973b77-cf95-4382-9bbf-cedea66f5f87

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των ναρκωτικών απαιτεί περισυλλογή και κριτική σκέψη πάνω στις αιτίες ενός προβλήματος που απειλεί το πιο ζωντανό και δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας, τη νεολαία. Υπενθυμίζει σε όλους μας, ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι μια παγκόσμια απειλή, με κοινωνικές, ιατρικές, οικονομικές και πολιτισμικές συνέπειες.

Δεν μπορούμε, αλλά ούτε έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε απαθείς και αμέτοχοι σε αυτό τον εφιάλτη της νέας γενιάς και της κοινωνίας γενικότερα. Ο ναρκομανής δεν γεννιέται αλλά γίνεται και γι’ αυτό έχουμε όλοι ευθύνη. Οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τη δράση μας. Έχουμε υποχρέωση προς τη νεολαία, προς το σύνολο της κοινωνίας αλλά και ως γονείς προς τα παιδιά μας, να αντισταθούμε σε αυτή τη μάστιγα.

Εδώ είναι που ο κάθε ένας από εμάς έχει και πρέπει να διαδραματίσει το ρόλο. Πρέπει να εμπνεύσουμε τους νέους με το προσωπικό μας παράδειγμα που πρέπει να είναι η ίδια η στάση ζωής μας. Πρέπει να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στα ναρκωτικά. Διότι είναι αγώνας για τη ζωή, είναι αγώνας για καθαρή σκέψη και συνειδητή δράση».