Πράσινη καλοκαιρινή σαλάτα

 

Πράσινη καλοκαιρινή σαλάτα

Εύκολη

Δροσερή απολαυστική και Ελληνική. Απλά υλικά που αγαπάμε. Μια σαλάτα που συνοδεύει ψητό κρέας, κοτόπουλο, ψάρι ή στέκεται και μόνη της παρέα με παξιμάδι και ένα τυρί της αρεσκείας σας.

Εκτέλεση – Directions

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ.
  2. Χτυπάμε σε ένα ποτήρι τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  3. Ανακατεύουμε το ντρέσινγκ με την σαλάτα και σερβίρουμε.
  • 1 μαρούλι κομμένο με το χέρι
  • 1 αγγούρι κομμένο σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4 κ.τ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • κρουτόν ή φρυγανισμένο ψωμί του τοστ
  • 4 κ.τ.σ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 4 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.γ. μέλι
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι
Μερίδες: 1 μεγάλο μπολ
Πρόταση για Ποτό:“Δάφνιος” λευκός του Νίκου Δουλουφάκη από την Κρήτη.

“Δάφνιος” λευκός (από τις Δαφνές του Ηρακλείου Κρήτης)/ Κρητικός Τοπικός Οίνος (100% Βηδιανό).

Ελκυστικό χρυσοκίτρινο χρώμα. Το άρωμα θυμίζει τσάι λεμονιού, μαζί με νότες από βερύκοκο και πεπόνι. Μία ευχάριστη, επίσης, βοτανική φυτικότητα. Γεύση πλούσια και “γλυκιά” στην απαλότητα της, δείγμα πολύ ποιοτικής δουλειάς με μία ξεχασμένη ποικιλία σταφυλιού.

Γιατί ταιριάζουν: διότι έχουμε καλοκαιρινό φαγητό, βασισμένο κυρίως στα λαχανικά. Το φαγητό μας έχει πολλά φυτικά και “γήινα” χαρακτηριστικά κι έτσι του χρειάζεται ένα κρασί με παρόμοια ιδιοσυγκρασία για να ταιριάξουν. Χρειάζονται όμως και τα φρουτώδη χαρακτηριστικά του κρασιού, για να πάρει ο συνδυασμός παραπάνω στοιχεία δροσιάς και φρεσκάδας και ο γευστικός του πλούτος γιατί το φαγητό είναι κι αυτό αρκετά πλούσιο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.sintagoulis.gr/salates/prasini-kalokairini-salata