Χοιρινό με κάστανα

Pork stew with chestnuts and autumn leaves

Υλικά

  • Χοιρινό μπούτι 1.5 -2 κιλά κομμένο σε μερίδες
  • Κάστανα 1 κιλό (βρασμένα και καθαρισμένα)
  • Κρεμμύδια ξερά 2 τεμ χονδροκομμένα
  • Σκόρδο 2 σκελίδες
  • Λευκό κρασί 1 ποτήρι
  • Κύβο βοδινού 1
  • Κορν φλαουρ ΓΙΩΤΗΣ 2-3 κουταλιές σούπας
  • Αλάτι -πιπέρι
  • Ελαιόλαδο λίγο για το σοτάρισμα
  • Ντοματάκι ψιλοκομμένο 1 κουτί

Οδηγίες

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και μόλις σοταριστούν τα αφαιρούμε όλα από τη κατσαρόλα. Προσθέτουμε άλλο λίγο ελαιόλαδο κι αρχίζουμε να σοτάρουμε το κρέας μας μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.Προσθέτουμε πάλι το κρεμμύδι μέσα και σβήνουμε με κρασί. Σε ένα ποτήρι με νερό λιώνουμε καλά το κόρν φλάουρ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ντοματάκι και κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτεί καλά.Ψήνουμε για 40-50 λεπτά. Μόλις ψηθεί το κρέας και μαλακώσει ρίχνουμε τον κύβο βοδινού και τα κάστανα (τα οποία έχουμε ήδη βράσει και καθαρίσει καλά) και αφήνουμε το φαγητό μας να πάρει μια βράση για 10-15 λεπτά.Είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.

* Αν μαγειρέψουμε σε χύτρα ταχύτητος το κρέας για να ψηθεί θέλει  20-30 λεπτά.

Πηγή: tromaktiko.gr