SOS από την πλανήτη! Πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα η κλιματική αλλαγή!

 

Η φωτογραφία που απεικονίζει τους 35.000 στριμωγμένους θαλάσσιους ελέφαντες σε μια ακτή της Αλάσκας, μας υπενθυμίζει πως δεν πρέπει να μας αφήνει άλλο αδιάφορους η…
κλιματική αλλαγή. Είναι προφανές πως η έλλειψη του Αρκτικού πάγου ανάγκασε τα πλάσματα αυτά να στριμωχτούν από απελπισία σε ένα μικρό κομμάτι γης. Η εικόνα με τους θαλάσσιους ελέφαντες είναι ένα ακόμη σημαντικό δείγμα των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Υπάρχουν όμως και άλλα που δεν είναι τόσο ορατά.

Έχει αποδειχθεί ότι παράγονται κύματα θερμότητας σε όλο τον κόσμο, συμβάλλοντας στην παγκόσμια εξαφάνιση της άγριας ζωής, ενώ ίσως ακόμη και να μειώνεται η βαρύτητα. Παρακάτω, σας δίνουμε 21 αριθμούς που θα σας βοηθήσουν να καταλάβετε τα πολύ σοβαρά ζητήματα της εποχής μας.

0.01%

Σύμφωνα με έρευνα του γεωλόγου James Lawrence Powell, ανάμεσα σε 9.136 επιστήμονες που δημοσίευσαν 2.258 άρθρα για το κλίμα, από τον Νοέμβριο του 2012 έως το Δεκέμβριο 2013, μόλις ένα άτομο απέρριψε την άποψη ότι οι άνθρωποι είναι υπαίτιοι για την αλλαγή του κλίματος της Γης.

90%

Πολλά βιβλία αρνούνται ποικιλοτρόπως ότι η κλιματική αλλαγή είναι γεγονός και ότι οι άνθρωποι είναι υπαιτιοι ή ότι η κλιματική αλλαγή έχει αρνητικές επιπτώσεις για το περιβάλλον.

800,000-15,000,000

Αριθμός των ετών που έχουν περάσει όπου τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα ήταν το ίδιο υψηλά με σήμερα. Όχι μόνο δεν υπήρχε ανθρώπινη ύπαρξη τότε, αλλά τα επίπεδα των ωκεανών ήταν 100 μέτρα ψηλότερα από ό, τι είναι σήμερα και η θερμοκρασία της επιφάνειας του πλανήτη ήταν 11 βαθμοί περισσότεροι από ό, τι είναι τώρα.

1895

Η χρονιά που ο Svante Arrhenius παρουσίασε ένα έγγραφο που περιέγραφε τον αντίκτυπο της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στο φαινόμενο του θερμοκηπίου της Γης. Ο Arrhenius, ένας Σουηδός φυσικός και χημικός, υπέθεσε ότι οι αλλαγές στις συγκεντρώσεις του διοξειδίου του άνθρακα και άλλων αερίων του θερμοκηπίου θα μπορούσαν να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις θερμοκρασίες της επιφάνειας του πλανήτη. Ενώ Arrhenius δεν ήταν ο πρώτος που ανέφερε ότι ο άνθρωπος μπορεί να είναι σε θέση να επηρεάσει το κλίμα, η έρευνα του έδειξε ότι η επιστήμη για την υπερθέρμανση του πλανήτη έχει γίνει αντιληπτή πανω απο έναν αιώνα. Ωστόσο, κατά κάποιο τρόπο, εξακολουθούν να υπάρχουν δημόσια πρόσωπα στις ΗΠΑ που συζητάνε αν αυτό είναι πραγματικό.

42%

Το ποσοστό του διοξείδιο του άνθρακα στην ατμόσφαιρα που έχει αυξηθεί από την Βιομηχανική Επανάσταση και έπειτα. Οι συγκεντρώσεις μεθανίου και υπ οξειδίου του αζώτου, δύο άλλα σημαντικά αέρια του θερμοκηπίου, έχουν αυξηθεί κατά 153% και 21% αντίστοιχα.

2 ° C

Είναι η μέγιστη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη που οι άνθρωποι μπορούν να αντέξουν χωρίς να υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες. Αφου ο πλανήτης θερμανθεί περισσότερο από δύο βαθμούς Κελσίου, συγκριτικά με την προ-βιομηχανική εποχή μπορεί να υπάρξουν ακόμα περισσότερες αρνητικές συνέπειες, όπως είναι η έλλειψη τροφίμων, οι ακραίες καιρικές συνθήκες και η μαζική εξαφάνιση φυτών και ζώων.

800,000,000,000

Αυτός είναι ο εκτιμώμενος συνολικός αριθμός των μετρικών τόνων διοξειδίου του άνθρακα που μπορεί να διοχετευθεί στην ατμόσφαιρα πριν αυξηθεί κατά δύο βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

19.6

Ο αριθμός των λιβρών του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται από την καύση ενός γαλονιού (6,3 λίβρες) της βενζίνης. Ένα γαλόνι καυσίμου ντίζελ κάνει ακόμα μεγαλύτερη ζημιά, απελευθερώνοντας 22.38λίβρες CO2 στην ατμόσφαιρα. Η USEnergyInformationAdministration το 2013 εκτίμησε ότι τα βενζινοκίνητα και τα πετρελαιοκίνητα μέσα μεταφοράς προσθέτουν 1.522 εκατομμύρια μετρικούς τόνους διοξειδίου του άνθρακα στο περιβάλλον.

25%

Το ποσοστό που δείχνει την αύξηση του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μεταξύ 1959 και 2013. Η μέση ετήσια αύξηση αυξήθηκε από 1,9 ppm έως 2,1 ppm.

400,000

Εκτιμώμενος αριθμός των ετήσιων θανάτων που οφείλονται σε παράγοντες που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή. Μια έκθεση του 2012 που δημοσιεύθηκε από την Ευρωπαϊκή μη κερδοσκοπική ΔΑΡΑ εκτιμάται πως ο μέσος αριθμός των θανάτων που οφείλονται σε «πείνα και επικοινωνιακές ασθένειες» σχετίζονται με ακραία καιρικά φαινόμενα που επηρεάζονται από την κλιματική αλλαγή. Οι συνθήκες αυτές φαίνεται να έχουν ΄΄χτυπήσει΄΄ ιδιαίτερα σκληρά τα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών. Μια ομάδα γιατρών πρόσφατα εκτίμησε ότι έως και 7 εκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να αντιμετωπίσουν τον πρόωρο θάνατο ως αποτέλεσμα της ρύπανσης του αέρα σε εσωτερικούς χώρους και εξωτερικούς χώρους που συνδέονται με την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων.

$696,000,000,000

Aπώλειες του παγκόσμιου ΑΕΠ για το 2010 που εκτιμάται ότι έχουν προκληθεί από την κλιματική αλλαγή. Μέχρι το 2030, οι ερευνητές εκτιμούν ότι 3,2% του ετήσιου παγκόσμιου ΑΕΠ θα χαθούν λόγω της κλιματικής αλλαγής, εξαιτίας των συνεπειών τις κλιματικής αλλαγής όπως είναι οι καλλιέργειες. Στις αναπτυσσόμενες χώρες, η απώλεια μπορεί να είναι ακόμη μεγαλύτερη – μέχρι και 11% του ΑΕΠ μιας χώρας

1.7 to 3.2

Ο μέσος αριθμός της μονάδας καταμέτρησης, με την οποία η παγκόσμια στάθμη της θάλασσας αναμένεται να αυξηθεί έως το 2100. Αυτή η εκτίμηση από την IPCC υποθέτει ότι οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου θα συνεχίσουν να ανεβαίνουν σε ποσοστά βάσει των σημερινών δεδομένων.

4

Ο αριθμός των επιπέδων της παγκόσμιας στάθμης της θάλασσας μπορεί να αυξηθεί στο ασταθές στρώμα πάγου της Δυτικής Ανταρκτικής και να καταρρεύσει. Το στρώμα πάγου έχει ήδη αραιώσει αρκετά.

2041

Έτος κατά το οποίο θα γίνει πολύ αργά για να αποφευχθεί η πιθανότητα το Μαϊάμι να βρίσκεται κάτω από τα επίπεδα της θάλασσας, εξαιτίας του φαινομένου του θερμοκηπίου. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Μαϊάμι το 2041 θα βρίσκεται κυριολεκτικά κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας αλλά αν συνεχίσουν οι εκπομπές αερίων σε στις σημερινές τιμές, το 2041 θα είναι η χρονιά ορόσημα για γεγονότα μη αναστρέψιμα και μεγάλο μέρος της πόλης ενδέχεται να πνιγεί.

11.5°F

Πρόβλεψη υψηλού επιπέδου για τη μέση παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας από το 2100. Μια προβλεψη χαμηλού επιπέδου βάζει τη μέση παγκόσμια αύξηση στους 2 βαθμούς Κελσίου, αλλά οι αλλαγές στη θερμοκρασία αναμένεται να ποικίλλουν ανά περιοχή.

0.3°C to 0.5°C

Εκτιμώμενη μείωση στις περιφερειακές θερμοκρασίες έως το 2100. Μια μελέτη του 2013 απεικονίζει τα οφέλη από τη χρήση της βλάστησης ως όπλο κατά της κλιματικής αλλαγής.

70-plus

Αριθμός των ημερών για το 2011, που η θερμοκρασία σε περιοχές των ΗΠΑ ήταν τουλάχιστον 100 βαθμοί Φαρενάιτ, σύμφωνα με την εθνική αξιολόγηση του κλίματος. Στο Τέξας, την Οκλαχόμα, την Αριζόνα και τη Νότια Καλιφόρνια ήταν ιδιαίτερα καυτός ο καιρός εκείνο το έτος, τάση που αναμένεται να αυξηθεί με την κλιματική αλλαγή.

14.9

Μέσος αριθμός ημερών κάθε χρόνο, όταν οι θερμοκρασίες στη Νέα Υόρκη υπερβαίνουν τους 90 βαθμούς Fahrenheit. Αυτό είναι βασισμένο σε στοιχεία που συλλέχθηκαν μεταξύ 1870 και 2013.

69

Εκτίμηση για το πόσες ημέρες το χρόνο η Νέα Υόρκη θα έχει θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών Φαρενάιτ εάν οι εκπομπές δεν περικόπτονται. Αυτή είναι η πρόβλεψη για το έτος 2100.

9

Αριθμός των 10 πιο θερμών ετών που σημειώθηκαν κατά τον 21ο αιώνα.

71%

Η ποσοστιαία αύξηση των πολύ έντονων βροχοπτώσεων καταγράφεται στις βορειοανατολικές ΗΠΑ μεταξύ 1958 και 2012. Μόνο στη Χαβάη υπήρξε μείωση των βροχοπτώσεων (12%) κατά τη διάρκεια εκείνου του χρονικού πλαισίου.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/