Συνταγή: Κέικ πορτοκάλι

Ένα νόστιμο κέικ πορτοκάλι, πάντα είναι απαραίτητο με τον καφέ σας ακόμα και για σνακ. Σας παρουσιάζω τον τρόπο με τον οποίο, μπορείτε να το φτιάξετε.

Υλικά:

– Λάδι
– 1 φλιτζάνι μαλακό βούτυρο
– 1 και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
– 3 μεγάλα αυγά
– 2 πορτοκάλια, κομμένα σε κομμάτια
– Δυόμιση φλιτζάνια αλεύρι
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– Ενάμιση φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
– 2 κουταλιές της σούπας συν 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό πορτοκαλιού

Προετοιμασία:

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200 °. Πάρτε μία φόρμα για κέικ και ρίξτε μέσα λάδι (όχι πολύ). Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να φουσκώσει λίγο (να δέσει καλά).

2. Ρίξτε μερικές φλούδες πορτοκαλιών μέσα στο μίξερ και ανακατέψτε τα, χωρίς να γίνουν σαν πουρές. Προσθέστε 1 1/2 φλιτζάνι τα υπόλοιπο κομμάτια πορτοκαλιού μέσα στο μίγμα, προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα και το μπέικιν πάουντερ στο μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Ρίξτε το μίγμα στο τηγάνι με το λάδι.

3. Ψήστε το χρησιμοποιώντας μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο μίγματος και όταν την βγάζετε, να έχει μόνο μερικά ψίχουλα κολλημένα πάνω της, να δηλαδή μαλακό το κέικ, για περίπου 55 λεπτά. Βγάλτο απο το φούρνο, αναποδογυρήστε το μέσα στην φόρμα (για κέικ) και αφήστε το για 10 λεπτά να κρυώσει εντελώς.

4. Χτυπάτε μαζί τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκαλιού σε ένα μικρό μπολ. Περιχύνετε πάνω από το κέικ και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

– See more at: http://www.dimiwise.gr/2013/11/keik-portokali.html#sthash.3Ldqj6BP.dpuf