Φτιάξε μια apple pie όπως ο σεφ Διονύσης Αλέρτας

Ο σεφ Διονύσης Αλέρτας σου δείχνει βήμα -βήμα πώς να ετοιμάσεις μια μια apple pie με τραγανή βάση σαμπλέ και crumble καστανής ζάχαρης.

Ο σεφ αποκαλύπτει στην κουζίνα του cookbox.gr όλα τα μυστικά για ένα λαχταριστό αποτέλεσμα.

Apple pie με τραγανή βάση σαμπλέ & crumble καστανής ζάχαρης

ΥΛΙΚΑ

450 γρ. βούτυρο αγελαδινό 350 γρ. για τη βάση και 100 γρ. για το crumble

450 γρ. αλεύρι μαλακό 350 γρ. για τη βάση και 100 γρ. για το crumble

150 γρ. ζάχαρη άχνη

10 κ.σ. αμύγδαλα πούδρα ( 150 γρ.)

1 αυγό

Αλάτι 1/4 κ.γ.

3 μπαστουνάκια βανίλιες 2 για τη βάση και 1 για την κρέμα μήλου

5 μήλα πράσινα (ποικ.Golden)

50 γρ. ζάχαρη

60 ml νερό

2 κ.γ. κανέλα σκόνη ( 10 γρ.)

1 ξυλάκι κανέλας

2 κ.σ. κορν φλάουρ ( 30 γρ.)

50 γρ. βούτυρο

1 πορτοκάλι το ξύσμα του

100 γρ. ζάχαρη καστανή

Βαθμός Δυσκολίας

Εύκολη

Για την βάση σαμπλέ

Μαλακώνουμε το βούτυρο πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ( αλεύρι,ζάχαρη άχνη, αμύγδαλα, αυγό, αλάτι, και μπαστουνάκια βανίλιας) Προσοχή!!! οι σκόνες πρέπει να είναι κοσκινισμένες. Ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου ανακατευτεί το μείγμα μας και έχουμε μια μαλακή ζύμη. Την ανοίγουμε σε πάχος 2 mm(ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες για να μην κολλάει στον πλάστη), και την βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Κόβουμε την ζύμη με τσέρκι 18εκ. , τοποθετούμε σε silpatή σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-18 λεπτά στους 1500C

για την κρέμα μήλου

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους, την ζάχαρη,το νερό και τα αρωματικά (βανίλια, κανέλα σε σκόνη και ξυλάκι). Βράζουμε σε μέτρια με δυνατή φωτιά μέχρι να βγάλει το μείγμα τα υγρά του,και μόλις το μήλο μαλακώσει δένουμε την σάλτσα μας με το corn flour διαλυμένο σε νερό. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ελαφρά μέχρι να λιώσει τελείως μέσα στην κρέμα. Τοποθετούμε σε ένα μπώλ και την αφήνουμε στο ψυγείο (σκεπασμένη με μεμβράνη) μέχρι να δέσει και να σφίξει.

για το crumble

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί (βούτυρο, καστανή ζάχαρη, αλεύρι, αμύγδαλο) και χτυπάμε με το φτερό μέχρι να ομογεννοποιηθούν.(δεν ξεχνάμε ότι το βούτυρο πρέπει να είναι παγωμένο). Ζυμώνουμε το μείγμα σε βραχάκια, τα παγώνουμε και έπειτα τα ψήνουμε για 15 λεπτά στους 150οC

Food Styling

Πάνω στην βάση σαμπλέ βάζουμε την κρέμα μήλου και από πάνω, τοποθετούμε προσεκτικά τα crumble της καστανής ζάχαρης. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ανακατεμένη με λίγη κανέλα.