Φτιάχνει ομάδα ο Μπέκαμ

 

Φτιάχνει ομάδα ο Μπέκαμ

 

 

Φαίνεται πως οι ΗΠΑ έχουν κερδίσει τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, καθώς ο πρώην άσος σχεδιάζει την «γέννηση» ποδοσφαιρικής ομάδας στο Μαϊάμι.

Ο «Μπεκς», που τίμησε τα χρώματα των Γκάλαξι Λος Άντζελες και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στο τέλος της περασμένης χρονιάς, βρίσκεται στο τελικό στάδιο των διαπραγματεύσεων για τη χρηματοδότηση ενός νέου συλλόγου.

Ο Ντέβιντ Μπέκαμ έκανε μάλιστα και δηλώσεις. «Πιστεύω ότι οι φίλαθλοι του Μαϊάμι είναι πολύ παθιασμένοι με τον αθλητισμό και τη νίκη και φυσικά θα ήταν μεγάλη επιτυχία να φτιαχτεί η ομάδα. Είναι σίγουρα πολύ συναρπαστικό», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρει και ο Τύπος σε Αμερική και Αγγλία, μέσα στο καλοκαίρι ο Μπέκαμ επισκέφθηκε τη Φλοίδα, καθώς ήθελε να δει γήπεδα που θα μπορούσαν να αποτελέσουν το «σπίτι» της νέας ομάδας. Επισκέφθηκε μάλιστα στάδιο των Μαϊάμι Ντόλφινς (ομάδα του NFL), σύλλογος που τον έχει ο Στιβ Ρος. Ο τελευταίος αναμένεται να είναι μάλιστα ένας από τους συγχρηματοδότες αυτής της προσπάθειας.

Εμπόδιο στην όλη προσπάθεια αποτελεί η μεγάλη χωρητικότητα του συγκεκριμένου γηπέδου (περίπου 75.000), καθώς είναι αρκετά υψηλή για ομάδα που θα παίζει στο MLS. Να αναφέρουμε πως το Μαϊάμι είχε ομάδα ποδοσφαίρου στο παρελθόν, τη Μαϊάμι Φιούζιον, που ιδρύθηκε το 1998, αλλά διαλύθηκε μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στο MLS.

Το καλοκαίρι και η Μάντσεστερ Σίτι έκανε γνωστή τη συνεργασία της με τους Νιου Γιορκ Γιάνκις. Πρόκειται για μια νέα ομάδα με έδρα τη Νέα Υόρκη, που θα συμμετέχει στο αμερικάνικο πρωτάθλημα από το 2015.Ο Μπέκαμ φαίνεται πως ανέπτυξε στενούς δεσμούς με το αμερικάνικο ποδόσφαιρο, από την αποχή που έπαιζε μπάλα στους Γκάλαξι Λος Άντζελες και τώρα θέλει να κάνει και επενδύσεις στο MLS. Ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο και ομάδες από την Αγγλία. Σύλλογοι από το Νησί κάνουν άλλωστε περιοδείες τα καλοκαίρια στις ΗΠΑ.

 

Πηγή: pamesports.gr