Πότε σταματούν οι άντρες να περιποιούνται τον εαυτό τους

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ipen.gr

http://www.ipen.gr/το-ipen-προτείνει/μεγαλοσ-διαγωνισμοσ-ipen-gr

 

 

Οι άνδρες ενδιαφέρονται για την εμφάνισή τους μέχρι την ηλικία των 46 ετών ενώ οι γυναίκες μέχρι τα 59.

Μετά το γάμο , όμως, οι εκπρόσωποι του ισχυρού φύλου δεν ασχολούνται με τον εαυτό τους.

Είκοσι έξι μήνες αφότου μπει το “στεφάνι”, οι άντρες εγκαταλείπουν την όποια προσπάθεια για να είναι σε καλή φυσική κατάσταση αλλά και να δείχνουν ότι είναι μέσα στη μόδα.

Σύμφωνα με έρευνα του μη κυβερνητικού οργανισμού υγείας “Benenden Health”, που εδρεύει στη Βρετανία , άντρες και γυναίκες δηλώνουν ότι ο βαθμός ευτυχίας τους εξαρτάται από το πόσο ικανοποιημένοι είναι από την εξωτερική τους εμφάνιση.

Επτά στους δέκα άντρες υποστηρίζουν πως δεν ανησυχούν συχνά για την εξωτερική τους εμφάνιση την ώρα που οι περισσότεροι από τους μισούς ισχυρίζονται πως δεν δίνουν δεκάρα για την εμφάνισή τους. Την ίδια ώρα, ένας στους τρεις παραδέχεται ότι τρώει και πίνει χωρίς να σκέφτεται τις θερμίδες που λαμβάνει.

Για το “κλαμπ” των παντρεμένων, η έρευνα δείχνει πως τα δύο τρίτα και των αντρών και των γυναικών θεωρούν ότι είναι φυσιολογικό να παραιτείται κανείς από το άγχος της εξωτερικής εμφάνισης άπαξ και βρεθεί ο ιδανικός σύντροφος. Για το λόγο αυτό, είκοσι έξι μήνες μετά το γάμο, άνδρες και γυναίκες σταματούν να ασχολούνται με την εμφάνισή τους .

Σε δηλώσεις του στην βρετανική εφημερίδα “Daily Mail”, εκπρόσωπος του “Benenden Health” θεωρεί ότι, ένας στους τέσσερις ερωτηθέντες παραδέχτηκαν ότι, το να δείχνεις ωραίος και ευπαρουσίαστος κοστίζει μία περιουσία και είναι μεγάλη δέσμευση.

“Κυρίως, οι παντρεμένοι άντρες αισθάνονται πιο βολικά αφήνοντας τον εαυτό τους ελεύθερο χωρίς να πονοκεφαλιάζουν για την εξωτερική τους εμφάνιση . Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι τα χρήματα που θα βάλουν στην τσέπη.

Γι΄αυτό και οι άντρες εγκαταλείπουν την προσπάθεια πολύ νωρίτερα από τις γυναίκες, τουλάχιστον δεκατρία χρόνια”, δηλώνει.

 

tragiko.gr