Η θεατρική διασκευή του «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού από την Έφη Θεοδώρου και οι «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα σε σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, παραστάσεις που είχαν προκαλέσει αίσθηση την προηγούμενη σεζόν, επιστρέφουν για λίγες ακόμη ημέρες στο Εθνικό Θέατρο.

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ipen.gr

http://www.ipen.gr/το-ipen-προτείνει/μεγαλοσ-διαγωνισμοσ-ipen-gr

 

Σκηνή από την παράσταση «Ζ».

Πρόκειται για έργα με αιχμηρό πολιτικό σχολιασμό που υποστηρίζονται από δυνατές ερμηνείες. Το «Ζ» ανεβαίνει και πάλι στις σκηνή Νίκος Κούρκουλος, από τις 20 Σεπτεμβρίου για 16 παραστάσεις, ενώ οι «Θεατές», από τις 21 Σεπτεμβρίου για 20 παραστάσεις. Το «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού, σε θεατρική προσαρμογή και σκηνοθεσία της Έφης Θεοδώρου, φωτίζει τα κρίσιμα γεγονότα από την άφιξη του Γρηγόρη Λαμπράκη στη Θεσσαλονίκη, μέχρι τη δικαστική έρευνα και τα πρώτα αποτελέσματά της μετά τη δολοφονία του. Παίζουν: Θανάσης Δήμου, Μαρία Κεχαγιόγλου, Γιάννης Κότσιφας, Χριστίνα Μαξούρη, Κίτυ Παϊταζόγλου, Γιάννος Περλέγκας, Χάρης Φραγκούλης, Νικόλας Χανακούλας, Νίκος Χατζόπουλος.

Οι «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα, έργο γραμμένο πριν περίπου σαράντα χρόνια αποδεικνύεται πλέον ανατριχιαστικά επίκαιρο. Στο δωμάτιο ενός άθλιου ξενοδοχείου, ένας «θεατής» παρακολουθεί από μία τρύπα στον τοίχο το δράμα ενός ανάπηρου πρώην ταγμασφαλίτη και της γυναίκας του. Την τρομερή μαρτυρία του θα μοιραστεί στη συνέχεια με τη δική του σύντροφο καθώς το κοινό κρυφοκοιτάει τώρα τη δική του ιστορία. Παίζουν οι : Στεφανία Γουλιώτη, Νικόλας Παπαγιάννης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Νίκος Ψαρράς.

Πληροφορίες: «Ζ» του Βασίλη Βασιλικού: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00. Σάββατο 18:00 και 21:00. Κυριακή: 19:00. «Θεατές» του Μάριου Ποντίκα: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 21:00. Σάββατο 17:30 και 21:00. Κυριακή: 19:00. Ειδική προσφορά: σε κάθε παράσταση των δύο έργων, οι δέκα πρώτοι θα μπορούν να προμηθευτούν το εισιτήριό τους στην προνομιακή τιμή των 5 ευρώ. Τιμές εισιτηρίων: 15 ευρώ, 12 ευρώ (σύλλογοι), 10 ευρώ (φοιτητικό), 5 ευρώ (άνεργοι, ΑΜΕΑ). Επιπλέον πληροφορίες και αγορά εισιτηρίων στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου, (Αγίου Κωνσταντίνου 22-24 και Πανεπιστημίου 48, Τετάρτη-Κυριακή, 19:00-21:30). Με πιστωτική κάρτα στο 2107234567 και στο www.n-t.gr .

 

clickatlife.gr