Κοινωνικό φροντιστήριο ετοιμάζεται από τον Δήμο Κορυδαλλού

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ipen.gr

http://www.ipen.gr/το-ipen-προτείνει/μεγαλοσ-διαγωνισμοσ-ipen-gr

Παροχή δωρεάν μαθημάτων μέσα από εθελοντική προσφορά

σχολειο

 

 

Στη δημιουργία Κοινωνικού Φροντιστηρίου προχωρά εφέτος για πρώτη χρονιά και ο Δήμος Κορυδαλλού με σκοπό να στηρίξει παιδιά και οικογένειες που πλήττονται από την οικονομική κρίση. Η νέα δομή αλληλεγγύης του δήμου θα στηρίζεται στην εθελοντική προσφορά για να προσφέρει δωρεάν μαθήματα σε μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με την οργάνωση τμημάτων μελέτης, όσο και σε μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την παροχή υποστήριξης στα φιλολογικά μαθήματα, στη φυσική και τη χημεία.
«Οι συνθήκες έντονης οικονομικής κρίσης που βιώνουμε όλοι έχουν εξοντώσει τα πιο αδύναμα μέλη της κοινωνίας. Η μόνη απάντηση είναι η αλληλεγγύη. Προχωράμε στη δημιουργία  Κοινωνικού Φροντιστηρίου γιατί θέλουμε να συμβάλουμε στη στήριξη της κορυδαλλιώτικης οικογένειας, στον αγώνα που δίνει για τη μόρφωση και τη γνώση και δεν έχει την οικονομική δυνατότητα» δήλωσε ο δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης, καλώντας εκπαιδευτικούς, φοιτητές, αλλά και απλούς πολίτες να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία.
Δικαιούχοι του προγράμματος θα είναι μαθητές των σχολικών μονάδων του δήμου Κορυδαλλού, οι οποίοι θα εγκριθούν κατόπιν αίτησης και υποβολής των απαραίτητων δικαιολογητικών στις κοινωνικές υπηρεσίες. Κριτήριο ένταξης των ενδιαφερομένων θα είναι το συνολικό εισόδημα των συνοικούντων με τον δικαιούχο, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη παράγοντες όπως η οικογενειακή κατάσταση, τα κοινωνικά προβλήματα, η ανεργία. Κατά την κατάθεση της αίτησης θα πρέπει να υποβληθούν και τα εξής δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατηρίου
2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
3. Φωτοτυπία εκκαθαριστικού σημειώματος θεωρημένη. Σε περίπτωση που δεν έχει παραλάβει εκκαθαριστικό από την αρμόδια ΔΥΟ, υποχρεούται να προσκομίσει αντίγραφο της φορολογικής δήλωσης που παρελήφθη από τη ΔΥΟ. Επίσης, στην περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποχρεούται στην υποβολή φορολογικής δήλωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86, θεωρημένη από την αρμόδια ΔΥΟ.
4. Φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου απορίας  προνοίας (εάν υπάρχει)
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας (εάν υπάρχει)
Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε χώρους σχολείων υπό την επίβλεψη των Κοινωνικών Υπηρεσιών και του Γραφείου Παιδείας, με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών, δασκάλων, φοιτητών αλλά και γονέων οι οποίοι θα αναλάβουν την διοικητική υποστήριξη και λειτουργία. Εκτός από μια σημαντική εμπειρία ζωής, η εθελοντική υποστήριξη του εγχειρήματος θα «ανταμειφθεί» από το δήμο με την παροχή βεβαίωσης διδακτικής εμπειρίας και βεβαίωσης εθελοντισμού. Η πρωτοβουλία έχει συζητηθεί τόσο με την Ένωση Συλλόγων Γονέων, όσο και με εκπροσώπους της Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά.
Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή αποστέλλουν τη σχετική αίτηση στο pr@korydallos.gr. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 210 4990410.
tovima.gr