Κι όμως τους κοινωνεί με χυμό …δείτε το γιατί το κάνει ο ιερέας σε πόλη του εξωτερικού

 

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ipen.gr

http://www.ipen.gr/το-ipen-προτείνει/μεγαλοσ-διαγωνισμοσ-ipen-gr

 

παπας

Σε μία πρωτότυπη κίνηση προχώρησε ο εφημέριος της εκκλησίας St Peter and St Paul στο Yalding του Kent, ο οποίος αποφάσισε να σταματήσει να κοινωνεί τους πιστούς με κρασί, εξαιτίας του αυξανόμενου αριθμού αλκοολικών στο εκκλησίασμά του.

Αίσθηση προκαλεί μάλιστα  η δήλωση του ιερέα Paul Filmer στη Daily Mail ότι δεν ήθελε οι «τέσσερις ή πέντε» εθισμένοι στο αλκοόλ πιστοί που παρακολουθούν τη λειτουργία του, να «νιώσουν απομονωμένοι κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας».

Για το λόγο αυτό και για πρώτη φορά την περασμένη Κυριακή, αποφάσισε αντί για κόκκινο κρασί να προσφέρει στη Θεία Κοινωνία χυμό από σταφύλια σε όλους τους πιστούς.

Με αυτόν τον τρόπο πιστεύει, όπως είπε, ότι όλοι θα νιώθουν ότι είναι «μαζί σα μια ομάδα» κατά τη διάρκεια της Λειτουργίας.

«Είναι κάτι καινούριο για εμάς και πολύ σπάνιο για την Εκκλησία της Αγγλίας. Όμως ένιωθα ότι δεν είναι δίκαιο για κάποιους, οι οποίοι μπορεί να ένιωθαν ότι μπαίνουν στο περιθώριο. Μέχρι στιγμής οι αντιδράσεις είναι θετικές. Οι άνθρωποι αισθάνονται ότι συμμετέχουν σε κάτι, που βοηθάει κάποιους άλλους».