Φιλέτο γλώσσας ατμού με κρόκο Κοζάνης και πράσο

ΜΕΓΑΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ipen.gr

http://www.ipen.gr/το-ipen-προτείνει/μεγαλοσ-διαγωνισμοσ-ipen-gr/

φιλετο γλωσσας

 

Μια γευστική και πολύ υγιεινή συνταγή

Υλικά για 2 μερίδες

– 2 φιλέτα ψάρι γλώσσα ( περίπου 250γρ έκαστο )
– 200 γρ πράσο
– 300 γρ ζωμός ψαριού
– 30 γρ χυμός λεμόνι
– 30 γρ κρασί άσπρο
– 30 γρ φρέσκο βούτυρο
– 20 γρ ελαιόλαδο
– 30 γρ κρέμα γάλακτος
– κόκκοι κόκκινου πιπεριού
– λίγο σχοινόπρασο
– 3-4 ίνες κρόκος Κοζάνης
– αλάτι – πιπέρι κ.π.

 

Τρόπος παρασκευής – Εκτέλεση συνταγής

1. Καθαρίζουμε τα φιλέτα του ψαριού, τα αλατοπιπερώνουμε και τα τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Προσθέτουμε το φρέσκο βούτυρο, τον χυμό του λεμονιού, το κρασί, του κόκκους του κόκκινου πιπεριού και ψήνουμε στον ατμό για 15 περίπου λεπτά στους 100oC.

2. Σοτάρουμε τα πράσα σε ελαιόλαδο αφού πρώτα τα έχουμε κόψει σε μικρούς ρόμβους.

3. Με τον ζωμό του ψαριού που ψήσαμε ετοιμάζουμε την σάλτσα. Σουρώνουμε τον ζωμό για να καθαρίσει και τον ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τις ίνες του κρόκου , καρυκεύουμε και μόλις πάρει μία βράση η σάλτσα μας είναι έτοιμη.

4. Γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο.

 

από τον ChefΜΙΛΤΟ ΚΑΡΟΥΜΠΑΠρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας

 

 

http://www.newsbeast.gr/geuseis/sintages/arthro/568754/fileto-glossas-atmou-me-praso-kai-kroko-kozanis/