Τι να πούμε εμείς ας λάμψει η αλήθεια : Balenciaga VS Nicolas Ghesquière

μοδιστρος

Τι να πούμε εμείς ας λάμψει η αλήθεια

 Balenciaga VS Nicolas Ghesquière

Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η ακροαματική διαδικασία για την δίκη μεταξύ Nicolas Ghesquière και Balenciaga. Το γαλλικό label κατέθεσε μήνυση ενάντια στον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του για παραβίαση του συμβολείου του, μετά τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε ο Ghesquière για τον οίκο.

Από την πλευρά του ο Balenciaga ζητάει αποζημίωση ύψους 7 εκατομμυρίων ευρώ, αφότου ο Ghesquière μίλησε στο περιοδικό System για την απόφασή του να παραιτηθεί τον περασμένο Νοέμβριο. Ο ταλαντούχος σχεδιαστής κατηγόρησε τον ιστορικό οίκο ότι έχει «έλλειψη σαφούς κατεύθυνσης» και περιέγραψε τον εαυτό του την περίοδο που διηύθυνε τον Balenciaga ως «εξαντλημένο, σαν να ήθελαν να κλέψουν την ταυτότητά μου, όσο προσπαθούσαν να ομογενοποιήσουν τα πάντα». Μετά την απόφασή του να παραιτηθεί, ο σχεδιαστής υπέγραψε ένα συμβόλαιο όπου αναφερόταν ότι δεν θα έκανε σχόλια που θα έβλαπταν την εικόνα του οίκου, καθώς και αυτήν των μετόχων και των συνεργατών του.

δικαστηριο 2

«Ο Balenciaga δεν ήθελε ο διευθυντής του να ερμηνεύσει την παραίτησή του ασκώντας κριτική στον οίκο που τον προσέλαβε», αναφέρουν τα πρακτικά της δίκης. «Σε γενικές γραμμές, όλες οι πλευρές, ούσες ενήμερες σχετικά με την υπερευαισθησία της fashion industry όσον αφορά στις αλλαγές στην δημιουργική κατεύθυνση, είχαν την εντολή να μην σχολιάσουν την παραίτηση, ώστε αυτή να μην επηρεάσει τα οικονομικά συμφέροντα του οίκου». Πάντως, δεν προβλέπεται να μάθουμε σύντομα ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης, αφού σύμφωνα με το WWD, η ετυμηγορία του δικαστηρίου είναι μάλλον απίθανο να βγει, μέχρι την Άνοιξη του 2014.

 

queen.gr