Με έπιασε η κρίση ..τώρα εσύ τι θα κάνεις για μένα

κριση

Θέλω να απευθυνθώ σε αυτούς που τάζουν τοοοοόσα χρόνια και στο φινάλε κάνουν μόνο καλό στις δικές τους τσέπες. Είμαι 28 χρονών και τα χρέη μου ανέρχονται περίπου στις…

300.000 ευρώ. Όχι δεν τα έφαγα εγώ (τουλάχιστον θα το ευχαριστιόμουν κιόλας), έκανα την βλακεία να τα επενδύσω. Τι εννοώ?
Όταν ήμουν 17 χρονών αποφάσισα να γίνω ζαχαροπλάστης. Πιάνω τον πατέρα μου και του λέω ”Άκου πατέρα εγώ θα κάνω αυτό κι αυτό, βρήκα μια σχολή κλπ. Μου λέει ο πατέρας μου ”Ναι, αγόρι μου αφού αυτό αποφάσισες εγώ μαζί σου.”

Πάω στην σχολή, τελειώνω την σχολή (3 χρόνια) και πιάνω πάλι τον πατέρα μου. Του λέω ”Άκου πάτερα εγώ τέλειωσα την σχολή και τώρα σκέφτομαι να κάνω κάτι δικό μου.” Να σημειώσω ότι μιλάω περίπου για τέλη 2004, αρχές 2005. Το χρήμα στην Ελλάδα ρέει άφθονο από παντού. Και μου λέει τότε ο πατέρας μου ”Αφού μέτρησες τα κουκιά και σου βγαίνουν εγώ μαζί σου”.

Πάω κι εγώ σε μια τράπεζα παίρνω τα λεφτά που χρειαζόμουν και ανοίγω μαγαζί και εργαστήριο (χωριστά). Το εργαστήριο μου πολλοί το χαρακτήρισαν χειρουργείο. Ναι χαίρω πολύ, οποιοσδήποτε έβαζε 230.000 ευρώ το ίδιο ”χειρουργείο” θα είχε κάνει. Το μαγαζί μου βγήκε πολύ φθηνότερα γιατί ήταν μικρό αλλά είχε δίπλα ένα μαγαζί το οποίο μετά από 3 χρόνια αυτός θα έβγαινε στην σύνταξη, όπως και βγήκε και το πήρα εγώ.

Κάνω ένα καφέ ζαχαροπλαστείο και πηγαίνει τέλεια. 2008. Όλα είναι καλά μέχρι που έρχεται αυτή η ριμάδα η κρίση. Με γονάτισε. Τον πρώτο 1,5 χρόνο έκανα περίπου 1000 με 1200 ευρώ τζίρο τη μέρα και φέτος τον χειμώνα(εκτός των γιορτών των Χριστουγέννων που έπιασα το αστρονομικό ποσό των 850 ευρώ ) δεν κατάφερα να ξεπεράσω τα 300 με 350. Έχω 7 άτομα προσωπικό. Θα αναγκαστώ να κλείσω. Αν δεν είναι φέτος θα είναι του χρόνου. Έχω 2 παιδιά ηλικίας 5 μηνών και 4 χρονών και στην κυριολεξία δεν ξέρω τι μου ξημερώνει αύριο. Έχω να κοιμηθώ ήσυχος πάνω από 2 χρόνια.

Δεν τα έκλεψα, δεν τα έφαγα, τα επένδυσα για να έχουν τα παιδιά μου ένα καλύτερο μέλλον. Κανένας από αυτούς δεν έχει δουλέψει περισσότερο από μένα και είμαι μόλις 28 χρονών. Ντροπή τους που έχουν μούτρα και βγαίνουν και στην τηλεόραση. Λένε για ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Κανένας δεν δανείζει σε κάποιον που χρωστάει πλέον. Κι εγώ που επένδυσα ακριβώς πριν την κρίση? Και έφαγα τα μούτρα μου, εξαιτίας σας. Τώρα εσείς τι θα κάνετε για μένα?

Αναγνώστης

πηγή troktiko-blog.blogspot.gr