Γυμναστική και διακοπές: Για να τρώμε χωρίς τύψεις

ImageGen«Τι; Να κάνω προπόνηση στις διακοπές; Πάτε καλά;» Όσοι από εσάς έχουν ελάχιστη έως καθόλου σχέση με την άσκηση πιθανώς να μην χρειάζεται να διαβάσουν παρακάτω. Όσοι όμως από εσάς μόχθησαν κατά την διάρκεια του χειμώνα και δεν θα ήθελαν να δουν τους κόπους τους να χάνονται μετά από μία (ή δύο) βδομάδες διακοπών, οφείλουν να το κάνουν. Το ίδιο και όσοι θέλουν μια… τόνωση της τελευταίας στιγμής πριν βγουν στην παραλία.

Όχι, δεν είμαστε υπερβολικοί με την άσκηση, απλά θεωρούμε ότι είναι κρίμα και άδικο να ξεκινάτε φτου και από την αρχή τον Σεπτέμβρη και να νοιώθετε τύψεις για κάθε ποτήρι αλκοόλ ή τηγανιτό καλαμαράκι που τσακίζετε σε beach bar και ταβερνάκια. Ακολουθώντας μερικές από τις παρακάτω προπονήσεις και ασκήσεις είναι σίγουρο ότι θα ευχαριστηθείτε φαγητό, διακοπές και αλκοόλ χωρίς να σας πιάσει κατάθλιψη όταν γυρίσετε στην βάση σας.

Στην παραλία: * Ρακέτες Μπορεί το «τακ-τακ» να σπάει τα νεύρα των λουόμενων δίπλα σας (αν είναι δυνατόν, απαγορεύτηκαν στη Μάνη!), αλλά αποτελούν μια εξαιρετικά διασκεδαστική μορφή αερόβιας άσκησης, η οποία φυσικά γίνεται ακόμα πιο έντονη αν αυξήσετε την ένταση και την ταχύτητα του παιχνιδιού και δοκιμάσετε και κανένα «καρφί» μια στο τόσο. Μόνο κάντε το σε απόσταση ασφαλείας από τους λουόμενους.

* Κολύμπι Η κολύμβηση αποτελεί μία από τις πιο ολοκληρωμένες λύσεις για να μείνετε σε φόρμα στις διακοπές, δυναμώνοντας παράλληλα το καρδιαγγειακό και το μυϊκό σας σύστημα και λαμβάνοντας τις απαραίτητες δόσεις… δροσιάς (μετά το λιώσιμο στην ρακέτα) . Η χρήση της αντίστασης του νερού σαν όργανο γυμναστικής, αποτελεί την ιδανική επιλογή για μια πλήρη προπόνηση, χωρίς τον παραμικρό κίνδυνο τραυματισμού.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την προπόνησή σας με πενήντα μέτρα ελεύθερο σε χαμηλή ένταση και ένα λεπτό διάλειμμα ή επιτόπια άλματα μέσα στο νερό, πενήντα μέτρα ελεύθερο σε μέτρια ένταση και ένα λεπτό ξεκούραση ή επιτόπια άλματα μέσα στο νερό, πενήντα μέτρα ελεύθερο σε υψηλότερη ένταση και ένα λεπτό ξεκούραση ή επιτόπια άλματα και να επαναλάβετε όλα τα παραπάνω με την ίδια σειρά, αφού πρώτα ξεκουραστείτε για τρία με τέσσερα λεπτά. Αν νοιώθετε άνετα, μπορείτε να δοκιμάσετε και άλλα στιλ κολύμβησης, όπως το ύπτιο, η πεταλούδα και το πρόσθιο. Δείτε αναλυτικά την τεχνική τους εδώ.

* Περπάτημα Ναι, περπάτημα. Μπορεί να ακούγεται απλοϊκό, αλλά το περπάτημα στην αμμουδιά που βουλιάζει ή μέσα στο νερό, δεν είναι εύκολη υπόθεση (ειδικά αν έχετε βάλει στόχο να συνεχίσετε για τουλάχιστον μία ώρα), επομένως δεν του… αξίζει να το υποτιμάτε.

* Τρέξιμο Σταθερή αξία στις προπονήσεις μας στην πόλη, το τρέξιμο αποκτά άλλη γοητεία όμως όταν γίνεται δίπλα στο κύμα. Όμως όχι… χύμα. Προτείνουμε να ξεκινήσετε με πέντε λεπτά χαλαρό τρέξιμο μέχρι να ζεσταθείτε και μετά ένα «δυνατό» 200άρι. Στη συνέχεια συνεχίστε σε χαλαρό τέμπο και κάντε ένα «δυνατό» 100αρι. Χαλαρώστε πάλι μέχρι να βρείτε την ανάσα σας και συνεχίστε σε χαλαρό τέμπο για 15 λεπτά. Ολοκληρώστε με διατάσεις για 10 λεπτά και… μια βουτιά στη θάλασσα.  (in2life)