Τζανακόπουλος: Καθοδηγούμενη από υπερσυντηρητικές αντιλήψεις και χωρίς σχέδιο η κυβέρνηση στο προσφυγικό

Ανεπαρκή και με αγκυλώσεις χαρακτήρισε την κυβέρνηση ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στον συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας, στο Βόλο.

Επίσης, ο ίδιος χαρακτήρισε αποτυχημένη, τόσο την οικονομική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, όσο και στο μεταναστευτικό και στις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

«Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να εγγυηθεί σταθερότητα και ευημερία και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει την επάρκεια και είναι καθηλωμένη στις αγκυλώσεις της. Στον τομέα της εξωτερικής της πολιτικής έχει συνεχείς διπλωματικές αποτυχίες, όπως στο Λιβυκό πρόβλημα. Η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς κανένα σχέδιο. Δεν κάνουμε κριτική από πατριδοκάλπικη σκοπιά, αλλά αυτή η κυβέρνηση πορεύεται χωρίς πυξίδα και έχει όμως την απόλυτη στήριξη των μιντιακών μέσων» σημείωσε ο Δ.Τζανακόπουλος.

Ανάλογη ήταν η τοποθέτηση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ και για το προσφυγικό, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση λόγω των αγκυλώσεών της δεν έχει κανένα σχέδιο και καθοδηγείται από υπερσυντηρητικές αντιλήψεις και με τις λαθεμένες κινήσεις της έχει δημιουργήσει χαοτικές καταστάσεις στα νησιά».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι «μέσα στο 7μηνο που είναι κυβέρνηση η ΝΔ έχει δείξει ότι ενισχύει την ολιγαρχία και τους επιχειρηματικούς ομίλους. Σκοπός του Μητσοτάκη είναι να ενισχύσει τους φίλους του και η πολιτική που ακολουθεί ευνοεί τα μεγάλα εισοδήματα και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης».

Εξάλλου, μιλώντας για την αντιπολιτευτική πορεία του κόμματός του, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τόνισε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα εντείνει τις προσπάθειές του με μια πλατιά και μαχητική αντιπολίτευση».

ΑΠΕ-ΜΠΕ