• 4 λαχανικά «σύμμαχοι» της υγείας σας

   4 λαχανικά «σύμμαχοι» της υγείας σας

   Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά φέρνοντας μαζί της ποικιλία λαχανικών και φρούτων για να εμπλουτίσουμε τη γεύση αλλά …

  • 11 παράξενα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υπερβολικά αγχωμένη  

   11 παράξενα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υπερβολικά αγχωμένη  

   Αν αισθάνεσαι πως έχεις χάσει τον έλεγχο των πραγμάτων, αλλά δεν ξέρεις τι πάει στραβά τότε ίσως πάσχεις από χρόνιο …

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το νεφρό σας βρίσκεται σε κίνδυνο το σώμα σας θα σας στείλει αυτά τα 8 σημάδια  

   ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το νεφρό σας βρίσκεται σε κίνδυνο το σώμα σας θα σας στείλει αυτά τα 8 σημάδια  

   Tα παρακάτω ζωτικά όργανα βρίσκονται κάτω από τον θωρακικό κλωβό και είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση, δηλαδή …

  • Όσα πρέπει να προσέξεις πριν νοικιάσεις ένα διαμέρισμα  

   Όσα πρέπει να προσέξεις πριν νοικιάσεις ένα διαμέρισμα  

   Αν έχεις ξανανοικιάσει κάποιο σπίτι στο παρελθόν, τότε είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποιες παράμετροι στις οποίες πρέπει …

  • Αυτή είναι η ιστορία του πέναλτι: Πότε και γιατί καθιερώθηκε στο ποδόσφαιρο η «εσχάτη των ποινών»  

   Αυτή είναι η ιστορία του πέναλτι: Πότε και γιατί καθιερώθηκε στο ποδόσφαιρο η «εσχάτη των ποινών»  

   Εχετε αναρωτηθεί ποτέ, πότε καθιερώθηκε το πέναλτι στο ποδόσφαιρο και τι αλλαγές υπήρξαν στην πάροδο του χρόνου; Είναι η «εσχάτη των …

  • Δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα; Ίσως οφείλεται σ” αυτόν το λόγο  

   Δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα; Ίσως οφείλεται σ” αυτόν το λόγο  

   Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι αργείς να κοιμηθείς το βράδυ και φταίει καφές, το άγχος που σου γεννά η δουλίτσα …

  • Δεκαπέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για το «ψαλίδι» στις συντάξεις

   Δεκαπέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για το «ψαλίδι» στις συντάξεις

   Την ώρα που οι νέοι συνταξιούχοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη μείωση των συντάξεων με βάση... τον νέο τρόπο υπολογισμού, στο κάδρο …

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το νεφρό σας βρίσκεται σε κίνδυνο το σώμα σας θα σας στείλει αυτά τα 8 σημάδια  

Tα παρακάτω ζωτικά όργανα βρίσκονται κάτω από τον θωρακικό κλωβό και είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση, δηλαδή το φιλτράρισμα, του αίματος. Είναι απαραίτητα για όλες τις…
λειτουργίες του σώματος. Είναι επίσης υπεύθυνα για την υπερβολική ποσότητα υγρών ή άχρηστων ουσιών στον οργανισμό. Ρυθμίζουν τα επίπεδα των ηλεκτρολυτών, κρατάνε τα οστά υγιή και δυνατά, κάνουν περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια και σταθεροποιούν την πίεση του αίματος.

Εάν τα νεφρά σας δεν μπορούν πλέον να λειτουργήσουν σωστά, τότε η υγεία σας κινδυνεύει. Διαβάστε προσεκτικά παρακάτω για να αναγνωρίσετε και να αποφύγετε τα προβλήματα που συνδέονται με τη νεφρική ανεπάρκεια:

Όταν τα νεφρά αρχίζουν να μην κάνουν σωστά τη «δουλειά» τους, θα μας απαλλάσσουν όλο και λιγότερο από την περίσσεια υγρών και αυτό θα κάνει το πρόσωπο, τις αρθρώσεις και τα άκρα μας να φαίνονται πρησμένα.

Τα πρώτα σημάδια είναι τα εξής:

Η συσσώρευση αποβλήτων στο σώμα μας μπορεί να συνδεθεί με τη νεφρική ανεπάρκεια και το δέρμα μας μπορεί να βγάλει πολλά εξανθήματα που προκαλούν φαγούρα. Όλα τα απόβλητα συσσωρεύονται στο αίμα και κάνουν το δέρμα να φαίνεται ξηρό και ερεθισμένο. Οι λοσιόν και οι κρέμες μπορούν να βελτιώσουν λίγο την κατάσταση, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα, όταν αυτό προέρχεται από μέσα.

Τα υγιή νεφρά παράγουν ΕΡΟ (ερυθροποιητίνη), μια ορμόνη που παράγει περισσότερα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία φέρνουν το οξυγόνο στα απαιτούμενα επίπεδα. Αν τα ερυθρά αιμοσφαίρια μειωθούν, τότε θα νιώθουμε κούραση η οποία θα έχει επιπτώσεις στον εγκέφαλο και τους μυς. Αυτό είναι επίσης σημάδι αναιμίας.

Είναι ένα κοινό πρόβλημα, αλλά θα μπορούσε να συνδέεται με νεφρική ανεπάρκεια. Εάν το σώμα δεν έχει αρκετό οξυγόνο, τότε αυτό οφείλεται στον μικρό αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων που παράγουν το οξυγόνο. Η ποσότητα αυτών των κυττάρων του αίματος είναι συνδεδεμένη με τις βλαβερές τοξίνες που είναι συσσωρευμένες στους πνεύμονες.

Τα απόβλητα που συσσωρεύονται στο αίμα θα αλλάξουν τις προτιμήσεις σας σε τρόφιμα και θα προκαλέσουν κακή αναπνοή. Μια άλλη ένδειξη νεφρικής βλάβης αποτελεί η ανορεξία.

O πόνος στο πάνω μέρος της πλάτης είναι ένα άλλο σύμπτωμα αυτής της κατάστασης. Ο έντονος πόνος μπορεί να οφείλεται σε λοιμώξεις ή πέτρες στα νεφρά.

Η κακή ροή του οξυγόνου στον εγκέφαλο είναι σημάδι σοβαρής αναιμίας και νεφρικής ανεπάρκειας. Αυτό προκαλεί έλλειψη εστίασης, ζάλη και προβλήματα μνήμης.

Ενσωματώστε πιο υγιεινά τρόφιμα στη διατροφή σας και προσθέστε περισσότερες αντιοξειδωτικές τροφές ή συμπληρώματα διατροφής.

About Χρήστος Φραντζανάς

Δημοσιογράφος - Στιχουργός - Ποιητής
Bookmark the permalink.