• 4 λαχανικά «σύμμαχοι» της υγείας σας

   4 λαχανικά «σύμμαχοι» της υγείας σας

   Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά φέρνοντας μαζί της ποικιλία λαχανικών και φρούτων για να εμπλουτίσουμε τη γεύση αλλά …

  • 11 παράξενα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υπερβολικά αγχωμένη  

   11 παράξενα σημάδια που δείχνουν ότι είσαι υπερβολικά αγχωμένη  

   Αν αισθάνεσαι πως έχεις χάσει τον έλεγχο των πραγμάτων, αλλά δεν ξέρεις τι πάει στραβά τότε ίσως πάσχεις από χρόνιο …

  • ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το νεφρό σας βρίσκεται σε κίνδυνο το σώμα σας θα σας στείλει αυτά τα 8 σημάδια  

   ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν το νεφρό σας βρίσκεται σε κίνδυνο το σώμα σας θα σας στείλει αυτά τα 8 σημάδια  

   Tα παρακάτω ζωτικά όργανα βρίσκονται κάτω από τον θωρακικό κλωβό και είναι υπεύθυνα για τον καθαρισμό και την αποτοξίνωση, δηλαδή …

  • Όσα πρέπει να προσέξεις πριν νοικιάσεις ένα διαμέρισμα  

   Όσα πρέπει να προσέξεις πριν νοικιάσεις ένα διαμέρισμα  

   Αν έχεις ξανανοικιάσει κάποιο σπίτι στο παρελθόν, τότε είναι πολύ πιθανό να γνωρίζεις ότι υπάρχουν κάποιες παράμετροι στις οποίες πρέπει …

  • Αυτή είναι η ιστορία του πέναλτι: Πότε και γιατί καθιερώθηκε στο ποδόσφαιρο η «εσχάτη των ποινών»  

   Αυτή είναι η ιστορία του πέναλτι: Πότε και γιατί καθιερώθηκε στο ποδόσφαιρο η «εσχάτη των ποινών»  

   Εχετε αναρωτηθεί ποτέ, πότε καθιερώθηκε το πέναλτι στο ποδόσφαιρο και τι αλλαγές υπήρξαν στην πάροδο του χρόνου; Είναι η «εσχάτη των …

  • Δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα; Ίσως οφείλεται σ” αυτόν το λόγο  

   Δεν μπορείς να κοιμηθείς εύκολα; Ίσως οφείλεται σ” αυτόν το λόγο  

   Εσύ μπορεί να νομίζεις ότι αργείς να κοιμηθείς το βράδυ και φταίει καφές, το άγχος που σου γεννά η δουλίτσα …

  • Δεκαπέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για το «ψαλίδι» στις συντάξεις

   Δεκαπέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για το «ψαλίδι» στις συντάξεις

   Την ώρα που οι νέοι συνταξιούχοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη μείωση των συντάξεων με βάση... τον νέο τρόπο υπολογισμού, στο κάδρο …

ΦΡΙΚΗ: Μαυρόψυχοι περιέλουσαν γάτα με ΚΑΥΤΟ λάδι από φριτέζα στην Αλόννησο

Λούζουν σκυλιά και γάτες με καυτό λάδι, τα κρεμάνε, τα τιμωρούν, τα πνίγουν, τα εγκαταλείπουν μέσα σε σφιχτά δεμένες πλαστικές σακούλες και τα δηλητηριάζουν με φόλες…

 Αποτρόπαια εγκλήματα στην Αλόννησο που τις τελευταίες ημέρες συγκλονίζεται από ένα περιστατικό που προκάλεσε οργή στους τουρίστες, οι οποίοι έμειναν εμβρόντητοι από το θέαμα και τη βαρβαρότητα.

Η υπόθεση συζητείται σε όλο το νησί, ενώ καταγγελία έγινε και στην αστυνομία η οποία δεν έχει εντοπίσει τον δράστη, παρότι κινείται στο εξαιρετικά περιορισμένο κέντρο του Πατητηρίου όπου έγινε το περιστατικό.

Γάτος τεσσάρων ετών κοιμόταν και έτρωγε στο καφέ-εστιατόριο του Πατητηρίου. Οι ιδιοκτήτες φιλοξενούσαν το αδέσποτο ζωάκι και το τάιζαν.

Την περασμένη Πέμπτη και ενώ το Πατητήρι, όπως και το δικό τους μαγαζί έσφυζε από επισκέπτες, από τη γωνία εμφανίζεται το ζώο λουσμένο στο λάδι με εγκαύματα. Σφάδαζε και ούρλιαζε χωρίς κανείς να μπορεί να το βοηθήσει. Οι τουρίστες έμειναν εμβρόντητοι και αμέσως κλήθηκε ένας γιατρός Βρετανός. Παρέλαβε το ζώο, το φιλοξένησε στο σπίτι του για να του παράσχει τις πρώτες βοήθειες, αλλά δεν μπόρεσε να το σώσει. Είχαν καεί και τα σωθικά του, από το καυτό λάδι… μιας φριτέζας.

Το ζώο ξεψύχησε στα χέρια του και ζήτησε ο ίδιος να γίνει καταγγελία στην αστυνομία, όπως και συνέβη. Καταγγελία κατατέθηκε από τους ιδιοκτήτες του καταστήματος που τάιζαν το ζώο, αλλά η αστυνομία δεν εντόπισε τους δράστες, παρότι παρόμοιο περιστατικό συνέβη και πέρσι.

Οι μαγαζάτορες στο Πατητήρι που αγαπούν τα ζώα και το δείχνουν τόνισαν στη «Θ» πως δεν είναι δυνατόν αυτά τα αποτρόπαια εγκλήματα να συμβαίνουν σε ένα νησί που διεκδικεί οικολογικούς τίτλους και οι τουρίστες να γίνονται μάρτυρες εγκληματικών ενεργειών. Επικοινωνήσαμε με ιδιοκτήτες καταστημάτων, καθώς το κέντρο του Πατητηρίου μόνο από επιχειρηματίες αποτελείται και μας τόνισαν πως τα ζώα δέχονται μεγάλη κακοποίηση, ενώ δεν είναι λίγες οι φορές που σε διάφορα σημεία του νησιού βρίσκονται πνιγμένα μέσα στους κάδους. Οι φόλες, δε, είναι σχεδόν καθημερινή πρακτική.

«Το νησί ζει από τον τουρισμό και αυτές οι τρομακτικές καταστάσεις αποτελούν δυσφήμηση καθώς οι επισκέπτες δεν είναι τυφλοί, ούτε έχουν χάσει την οσμή τους και δεν αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει», μας είπαν.

Για τον βασανιστικό θάνατο της γάτας μπροστά στα μάτια δεκάδων ανθρώπων ενημερώθηκε και ο δήμαρχος του νησιού κ. Βαφίνης, που τόνισε ότι επιβάλλεται να εντοπιστεί και να τιμωρηθεί ο υπεύθυνος.

About Χρήστος Φραντζανάς

Δημοσιογράφος - Στιχουργός - Ποιητής
Bookmark the permalink.