• Τρόποι βοήθειας προς αδέσποτα ζώα

   Τρόποι βοήθειας προς αδέσποτα ζώα

   Η Φιλοζωική εφαρμόζει διάφορους τρόπους βοήθειας προς τα ζώα που τη χρειάζονται. Δήμοι Η Φιλοζωική εφαρμόζει προγράμματα προστασίας αδέσποτων σκύλων σε συνεργασία …

  • Τι είναι αυτό το μωβ λουλούδι που εμφανίστηκε ξαφνικά στο Facebook  

   Τι είναι αυτό το μωβ λουλούδι που εμφανίστηκε ξαφνικά στο Facebook  

   Ξαφνικά, στο facebook εμφανίστηκε ένα μωβ λουλούδι... Τι είναι; Εδώ και λίγες ημέρες, ένα μωβ λουλούδι έκανε την εμφάνισή του στο Facebook. Πριν …

  • Μετά από αυτό θα σταματήσεις να παίρνεις παυσίπονα  

   Μετά από αυτό θα σταματήσεις να παίρνεις παυσίπονα  

   Οι περισσότεροι από εμάς όταν έχουν πονοκέφαλο ή φλεγμονή δεν σκέφτονται πριν πάρουν... ιβουπροφαίνη. Αυτό το κάνουμε όλη μας τη ζωή …

  • Αν δείτε αυτό στις πατάτες, πρέπει να τις πετάξετε – Κίνδυνος νευρολογικού προβλήματος  

   Αν δείτε αυτό στις πατάτες, πρέπει να τις πετάξετε – Κίνδυνος νευρολογικού προβλήματος  

   Αν και ακούγεται σαν θα μπορούσε να είναι ένας “μύθος”, όπως εκείνη η παλιά, λανθασμένη... πεποίθηση ότι οι ντομάτες που μπορεί …

  • Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πρώτο σου tattoo

   Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πρώτο σου tattoo

   Έχεις πάρει την απόφαση να κάνεις tattoo; Σίγουρα θα έχεις κάνει έρευνα και θα έχεις πάρει συμβουλές από πολλούς! Τι …

  • Αυτοί είναι οι επτά μύθοι για το ποτό και το μεθύσι που σίγουρα θα ήθελες να μάθεις

   Αυτοί είναι οι επτά μύθοι για το ποτό και το μεθύσι που σίγουρα θα ήθελες να μάθεις

   Δείτε τους επτά μύθους για το ποτό και το μεθύσι... Μύθος 1: Λένε ότι κάθε ποτό δεν «χτυπάει» το ίδιο και δεν …

  • Πώς να κρατήσεις για πάντα «ζωντανό» το αγαπημένο σου τζιν  

   Πώς να κρατήσεις για πάντα «ζωντανό» το αγαπημένο σου τζιν  

   Το ιδανικό τζιν, αυτό που κάθεται καλά χωρίς να σε πιέζει, δεν ξεχειλώνει μετά από δύο φορές που το έβαλες, …

Το πρώτο κτίριο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από 3D εκτυπωτή

newego_LARGE_t_1101_54685317Ενώ άλλα κατασκευαστικά έργα έχουν, τουλάχιστον εν μέρει χρησιμοποιήσει εκτυπωτές 3D, η κυβέρνηση του Ντουμπάι ανακοίνωσε πως όλο αυτό το κτίριο κατασκευάστηκε σε 3D εκτυπωτή, ακόμη και τα έπιπλα και η εσωτερική διακόσμημη.

Και δεν είναι μόνο για το θεαθήναι: Τα γραφεία υποτίθεται πως είναι λειτουργικοί χώροι εργασίας, με προσωρινές συνδέσεις γραμμών τηλεφώνου, νερό, ηλεκτρικό ρεύμα και κλιματισμό.

Το κτίριο αποτελεί μέρος του συγκροτήματος Emirates Towers, ενώ τα γραφεία, διαστάσεων 250 τετραγωνικών μέτρων, θα είναι το προσωρινό σπίτι του Dubai Future Foundation, σύμφωνα με ένα δελτίο Τύπου. Το κτίριο άνοιξε στις 23 Μαΐου.

Η επόμενη ερώτηση όλων είναι η εξής: Πόσο μεγάλος πρέπει να είναι ο τρισδιάστατος εκτυπωτής για να δημιουργήσει ένα τέτοιο πράγμα; Πρόκειται για ένα μηχάνημα ύψους 6 μέτρων, μήκους 36 μέτρων και πλάτους 12 μέτρων. Ο jumbo εκτυπωτής ολοκλήρωσε το έργο του «δημιουργώντας τσιμεντένια στρώματα». Εκτός όμως από τον μεγάλο εκτυπωτή, χρησιμοποιήθηκαν επίσης και άλλοι μικρότεροι τρισδιάστατοι.

Συνολικά χρειάστηκαν 17 ημέρες για την εκτύπωση των βασικών στοιχείων του κτιρίου ενώ για την εγκατάστασή τους απαιτήθηκαν μόλις 2 ημέρες.

Το κτίριο κοστίζει μόλις 140.000 για την ανέγερσή του, χάρη στην ελάχιστη εργασία και το κόστος στη διαδικασία κατασκευής. Ο υπουργός εσωτερικών υποθέσεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Mohamed Al Gergawi, ισχυρίζεται πως ήταν 50% πιο φθηνό από ότι ένα κτίριο κατασκευασμένο με τον παραδοσιακό τρόπο.

«Δεν είναι μόνο ένα κτίριο, έχει λειτουργικά γραφεία και προσωπικό» δήλωσε ο υπουργός, σύμφωνα με το Reuters. «Πιστεύουμε ότι αυτό είναι μόνο η αρχή. Ο κόσμος θα αλλάξει».

newego_LARGE_t_1101_54685317

Πηγή: ethnos.gr

Bookmark the permalink.