• Τρόποι βοήθειας προς αδέσποτα ζώα

   Τρόποι βοήθειας προς αδέσποτα ζώα

   Η Φιλοζωική εφαρμόζει διάφορους τρόπους βοήθειας προς τα ζώα που τη χρειάζονται. Δήμοι Η Φιλοζωική εφαρμόζει προγράμματα προστασίας αδέσποτων σκύλων σε συνεργασία …

  • Τι είναι αυτό το μωβ λουλούδι που εμφανίστηκε ξαφνικά στο Facebook  

   Τι είναι αυτό το μωβ λουλούδι που εμφανίστηκε ξαφνικά στο Facebook  

   Ξαφνικά, στο facebook εμφανίστηκε ένα μωβ λουλούδι... Τι είναι; Εδώ και λίγες ημέρες, ένα μωβ λουλούδι έκανε την εμφάνισή του στο Facebook. Πριν …

  • Μετά από αυτό θα σταματήσεις να παίρνεις παυσίπονα  

   Μετά από αυτό θα σταματήσεις να παίρνεις παυσίπονα  

   Οι περισσότεροι από εμάς όταν έχουν πονοκέφαλο ή φλεγμονή δεν σκέφτονται πριν πάρουν... ιβουπροφαίνη. Αυτό το κάνουμε όλη μας τη ζωή …

  • Αν δείτε αυτό στις πατάτες, πρέπει να τις πετάξετε – Κίνδυνος νευρολογικού προβλήματος  

   Αν δείτε αυτό στις πατάτες, πρέπει να τις πετάξετε – Κίνδυνος νευρολογικού προβλήματος  

   Αν και ακούγεται σαν θα μπορούσε να είναι ένας “μύθος”, όπως εκείνη η παλιά, λανθασμένη... πεποίθηση ότι οι ντομάτες που μπορεί …

  • Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πρώτο σου tattoo

   Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το πρώτο σου tattoo

   Έχεις πάρει την απόφαση να κάνεις tattoo; Σίγουρα θα έχεις κάνει έρευνα και θα έχεις πάρει συμβουλές από πολλούς! Τι …

  • Αυτοί είναι οι επτά μύθοι για το ποτό και το μεθύσι που σίγουρα θα ήθελες να μάθεις

   Αυτοί είναι οι επτά μύθοι για το ποτό και το μεθύσι που σίγουρα θα ήθελες να μάθεις

   Δείτε τους επτά μύθους για το ποτό και το μεθύσι... Μύθος 1: Λένε ότι κάθε ποτό δεν «χτυπάει» το ίδιο και δεν …

  • Πώς να κρατήσεις για πάντα «ζωντανό» το αγαπημένο σου τζιν  

   Πώς να κρατήσεις για πάντα «ζωντανό» το αγαπημένο σου τζιν  

   Το ιδανικό τζιν, αυτό που κάθεται καλά χωρίς να σε πιέζει, δεν ξεχειλώνει μετά από δύο φορές που το έβαλες, …

Αναπηρικά καροτσάκια για κατοικίδια

Μια νέα ευκαιρία για παιχνίδι, βόλτα και στιγμές απόλυτης ευτυχίας έχουν κατοικίδια, κυρίως σκύλοι, με το… αναπηρικό καροτσάκι χαμηλού κόστους, που σχεδίασε και κατασκεύασε ο Σέρβος Ντράγκαν Ντιμιτρίγιεβιτς.

Ο προγραμματιστής ηλεκτρονικών υπολογιστών Ντράγκαν Ντιμιτρίγιεβιτς συνέλαβε την ιδέα, όταν ένα αυτοκίνητο χτύπησε το κατοικίδιό του, ένα κουτάβι μόλις τριών μηνών, με το όνομα Μίσα. Η ιδέα του για τα αναπηρικά καροτσάκια για σκύλους κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερη δημοτικότητα στη Σερβία, ως μία από τις πρώτες λύσεις που παράγονται σε ευρύτερη κλίμακα, επισημαίνεται σε δημοσιεύματα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

«Το κατοικίδιό μου τραυματίστηκε από ένα αυτοκίνητο και χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση και έπειτα απ” αυτήν, δεν μπορούσε να περπατήσει» δήλωσε ο κ. Ντιμιτρίγιεβιτς.

«Το έβλεπα να υποφέρει, να σέρνεται στο πάτωμα και έτσι μια μέρα η κόρη μου, μού είπε ότι στο διαδίκτυο υπήρχε κάτι που παράγεται στις ΗΠΑ και το είδαμε (το αναπηρικό καροτσάκι για τους σκύλους)» πρόσθεσε.

Αναζητώντας λύση για να ανακουφίσει τον πόνο του Μίσα, έψαχνε στο διαδίκτυο αναπηρικά καροτσάκια, όμως -όπως είπε- ήταν πάρα πολύ ακριβά. Τότε, αποφάσισε να κατασκευάσει ένα παρόμοιο και φθηνότερο αναπηρικό καροτσάκι στο δικό του εργαστήριο.

Τα νέα εξαπλώθηκαν πολύ γρήγορα και μακριά, που μέχρι σήμερα, ο Ντράγκαν Ντιμιτρίγιεβιτς κατασκεύασε περισσότερα από 100 προσαρμοσμένα αναπηρικά καροτσάκια για σκύλους και γάτες, με τα περισσότερα από αυτά να αγοράζονται από ιδιοκτήτες σκυλιών σε όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας, μεταξύ των οποίων στην Κροατία, τη Σλοβενία και σε μικρότερο αριθμό στην ΠΓΔΜ.

Όσο για τον τρόπο και τα υλικά που χρειάζονται για την κατασκευή του αναπηρικού καροτσιού; Χρειάζονται μικρές ρόδες, πλαστικοί σωλήνες και παλιές ζώνες για να γίνει το «θαύμα», από μεταχειρισμένα ανταλλακτικά.

Το αναπηρικό καροτσάκι δεν είναι θεραπεία, όμως δίνει τη δυνατότητα στα σκυλιά να τρέξουν, να μυρίσουν, να κάνουν όλα όσα κάνουν συνήθως τα σκυλιά.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ιστοσελίδες μέσων μαζικής ενημέρωσης, που επικαλούνται και πρόσφατο τηλεγράφημα του πρακτορείου Associated Press, δεν υπάρχουν άλλοι τοπικοί παραγωγοί, ενώ η αγορά ενός αναπηρικού καροτσιού για κατοικίδιο από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κοστίζει, πολλές φορές, περισσότερα χρήματα.

Τα αναπηρικά καροτσάκια κατασκευάζονται σε συνεργασία και με συμβουλές κτηνιάτρων. Το πρώτο καροτσάκι το κατασκεύασε σε τρεις μέρες, τώρα όμως είναι υπόθεση «ρουτίνας».

Η καλύτερη επιβράβευση για τον ίδιο είναι να βλέπει φωτογραφίες ή βίντεο από χαρούμενα ζώα, που είναι σε θέση να τρέξουν πάλι. «Δεν υπάρχει τίποτα σαν ένα σκυλί που ορμά προς τους φίλους ή τον ιδιοκτήτη του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι!» σημείωσε ο κ. Ντιμιτρίγιεβιτς.

http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/
Bookmark the permalink.